Lehet egy kerekesszékes, vak, autista vagy siket személy is önkéntes? – Workshop

Ez a workshop az önkénteseket bevonó szervezeteknek és önkéntesmenedzsereknek szól, akik növelni szeretnék kapacitásaikat és ismereteiket arról, hogyan lehet a fogyatékossággal élő személyeket a legjobban bevonni önkéntesnek olyan módon, amely hozzáférhető, befogadó, és a leginkább képessé teszi őket arra, hogy tevékenységükkel valós pozitív hatást gyakoroljanak a társadalomra.

A résztvevők

– felismerhetik az akadályokat, és hozzájárulhatnak azok enyhítéséhez saját szervezetükre vonatkozóan. Közösen gondolkodunk a hozzáférhetőség és a befogadás növeléséről a fogyatékkal élőknek szóló önkéntes tevékenységek kialakítása során.
– képesek lesznek mélyebb megértést és tudatosságot tanúsítani azzal kapcsolatban, hogyan lehet megfelelően együttműködni a fogyatékkal élő önkéntesekkel. Ehhez az kell, hogy valóban megértsük az igényeiket és képességeiket, motivációikat arra, hogy – a saját célcsoporton túl önkéntesek is lehessenek
megértik, hogy ezek a tapasztalatok miért lehetnek hasznosak a maguk, és szervezeteik számára, és elköteleződést mutatnak a fogyatékkal élők önkéntesként való bevonására új ötletek beépítése, fejlesztése által.

A workshopot vezetik: B. Balogh Edit és Zs. Gyenes Krisztina civilfejlesztők

A workshop INGYENES, de regisztrációköteles!

Jelentkezési határidő: 2024. június 3.

Regisztráció a workshopra: https://forms.gle/HKVqRyvwq3LeMkuo7

(Forrás: -nonprofit.hu-)

Hozzászólások lezárva.