Mentálhigénés családi programok

A program célja a fogyatékossággal élő embereket gondozó családok tagjai számára biztosított mentális, pszichés, és pszicho-szociális segítségadás. A program célcsoportjai az ÉTA Országos Szövetség tagszervezeteinek szolgáltatásait igénybevevő fogyatékossággal élő emberek és családtagjaik.
Bővebben >>>

Mentálhigiénés családi programok 2021-ben

A programok négy turnusban zajlottak. Turnusonként 20 fővel, 18fő családtaggal és 2 fő segítővel. A résztvevők delegálása – a korábbi éveknek megfelelően – a tagszervezetek vezetőinek javaslata alapján történt. Elmondható, hogy minden csoportban jó hangulatban, tartalmasan, többé-kevésbé jó időjárással kísérve teltek a napok. A csoportok vezetői és az ő segítőik minden esetben igyekeztek a csoportok összetételének, igényeinek megfelelő programot összeállítani. Összességében 75 fő részesült ebben a programszolgáltatásban. (3 fővel többen, mint 2019-ben.)
2020-ban sajnos a COVID járvány, illetve annak következményei miatt nyári programjainkat nem tudtuk lebonyolítani. Ezért is bírt különös jelentőséggel, hogy ebben az évben viszont már igen.

Mentálhigiénés családi programok 2020-ban

Az idei évben is nagyon várták tagszervezeteink a szokásos mentálhigiénés táborainkat, melyet fogyatékossággal élő gyermeket, gyermekeket nevelő családok számára szervez Szövetségünk immáron hatodik éve. Szomorúan vettük tudomásul, hogy mint sok más programot, ezt sem tudtuk a terveink szerint megvalósítani a 2020-as év folyamán. Bízunk abban, hogy 2021-ben változik a helyzet és újra közösen csobbanhatunk a Balatonban, részt vehetünk közös programokon és együtt tölthetünk egy igazi ÉTA-s nyarat a Regens Wagner Alapítvány vendégházában 🙂

Mentálhigiénés családi táborok, Balatonmáriafürdő, 2019

Az előző évhez hasonlóan ezen a nyáron is négy “teltházas”, nagy sikerű turnusban zajlottak a sokak által várt “ÉTA családi nyaralások”. Az ezekről szóló képes beszámolók időrendi sorrendben a linkekre kattintva olvashatók, nézegethetők:

2019 – negyedik tábor

2019 – harmadik tábor

2019 – második turnus

2019 első családi tábora

Családi programok Balatonmáriafürdő, 2018

A magyar tenger partján idén is sor került a mindig élményekben gazdag, és feltöltődést segítő családi nyaralásokra.
A négy turnus legjobb pillanatairól, legszebb emlékeiről képes beszámoló itt >>>

Mentálhigiénés családi tábor 2017 nyár

Trópusi hőség, napfény, Balaton, barátságok és kikapcsolódás. Balatonmáriafürdőn ebben lubickolhattak a mentálhigiénés családi tábor résztvevői.

Így ír erről a 2017. szeptemberi ÉTA Hírek >>>

 

 

 

Családi programok Balatonmáriafürdő, 2016
2016.07.18-24., 2016.08.05-11., 2016.08.12-18.

mental_2016_csaladinapNapfény, Balaton, barátságok, kikapcsolódás. Balatonmáriafürdőn ez jellemezte a három családi tábort. Az ÉTA Országos Szövetség támogatásával ingyenes üdülhetett 15 család idén nyáron, sok esetben, először a magyar tengernél.

Érkeztek családok az ország minden tájáról. Autista, halmozottan, középsúlyos és enyhe fokban értelmileg sérült gyermekek, fiatalok jöttek ép testvéreikkel és szüleikkel Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Pécsről, Kölkedről.
A kellemes időjárás biztosította a Balaton-parti felhőtlen kikapcsolódást mindenki számára. Szívesen tanultak a szülők gyermekeikkel balatoni népdalokat és kedvvel sajátították el a néptánc alaplépéseit. A műhelylátogatás nagy érdeklődést keltett a lakóotthon fiataljainak munkája iránt. Sok szép emléktárgyat vásárolhattunk tőlük.
A családok búcsúzóul mind azt mondták, hogy szívesen visszajönnének ide a balatonmáriafürdői Regens Wagner Alapítvány által működtetett üdülőbe, mert ez tiszta hely, finomak az ételek, a nagy területű, arborétumi park, a magyar tenger közelsége felüdítő volt számukra. Ez az egy hét adott egyetlen lehetőséget számukra, hogy kikapcsolódjanak az éven át tartó 24 órás szolgálatból, amit a sérült gyermekeikért vállalnak. Hálásak voltak az ÉTA Országos Szövetségnek, hogy ilyen környezetben ingyenesen üdülhettek.


Mentálhigiénés napok, Balatonmáriafürdő, 2014

Mentálhigiénés napok 2014Mentálhigiénés napok voltak június 20-július 4–ig.Három csoport (június 20-24, június 25-29, június 30-július 4.) és 20 család család vett részt a balatonmáriafürdői programokon.

Hozzászólások lezárva.