Vándorkiállítások

Az ÉTA Országos Szövetség számos tagszervezete végez – kizárólagosan vagy kapcsolódó feladatként – olyan munkaterápiás jellegű önálló termék előállítást, ahol a jogi környezet úgynevezett védett munkahely és az ott elkészült produktumok piacképesnek minősíthetők. Ezen termékek bemutatására szervezünk vándorkiállításokat.
A programról bővebben >>>


Vándorkiállítások 2020

Vándorkiállításunk 2020-ban rendhagyó módon valósult meg. 2019-ben már új formában rendeztük meg ezeket az eseményeket, ugyanis a korábbi évekkel ellentétben tagszervezeteinknek lehetősége nyílt árusítani a termékeiket különféle rendezvényeinken, ezzel segítve munkájukat, további termékek előállítását.

Idén, – miután nagyon kevés rendezvényünket tarthattuk meg személyesen – Szövetségünk kinyitotta a virtuális világ adta lehetőségek kapuit. Megrendeztük a Lámpás’92 Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve az első “virtuális vándorkiállításunkat”. Ez annyit jelentett, hogy egy kisfilmen keresztül ismerhetik meg a nézők az Alapítvány munkásságát, a műalkotásokat és magukat az alkotókat is. A videó itt látható YouTube csatornánkon.

Vándorkiállításaink 2019-ben

Ebben az évben a kiállításokat a korábbiakhoz képest hangsúlyosabban bővítettük azzal a lehetőséggel, hogy az ott bemutatott termékek meg is vásárolhatóak. 4 helyszínen valósult meg tehát nagy sikerrel kiállítás és vásár. Ezek átlagosan 10 napig tartottak, összesen mintegy 700 érdeklődő részvételével.

A kiállítással egybekötött vásárokat a következő helyszínekre telepítettük a 2019. évben:

• Strázsa Tanya – Szabadszállás
• Gánt – Fecskepalota
• Újpalotai Szabadidő Központ – 1157 Budapest Zsókavár u.15.
• valamint egy alkalom az ÉTA Országos Szövetség székhelyén


2018 harmadik Vándorkiállítása (Budapest)

November 21-én megtartottuk idei harmadik “Szerethetőek” című vándorkiállításunkat, melynek az Evangélikus Hittudományi Egyetem ad otthont 2018. november 29-éig.
Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Béres Tamás, az Egyetem rektorhelyettese és Papp Ágnes, Szövetségünk ügyvezető elnöke. Az eseményen közreműködtek a XV. kerületi László Gyula Gimnázium diákjai és az Egyetem hallgatói.


2018 második Vándorkiállítása (Szeghalom)

2018. június 13-án megnyitottuk idei második vándorkiállításunkat Szeghalmon, a Nagy Miklós Városi Könyvtár és Sárréti Közérdekű Muzeális Gyűjteményben. A megnyitón Papp Ágnes szövetségünk ügyvezető elnöke, Koczó Éva, az intézmény vezetője, valamint a helyi mozgáskorlátozottakat képviselő szervezet vezetője is köszöntötte a megjelenteket. A kiállítás június 25-ig látogatható.


2018 első Vándorkiállítása (Esztergom)

vándorkiállítás_esztergom_1

2018. április 16-án megtartottuk idei első vándorkiállításunkat az esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában. A megnyitón Papp Ágnes ügyvezető elnök mellett, Bodrogai Tibor is köszöntötte a megjelenteket. Tovább színes műsorokkal kedveskedtek a diákok. A kiállítás a hét folyamán tekinthető meg az iskolában.

esztergom2


2017 negyedik Vándorkiállítása (Budapest)

2017-4-vandor megnyito

2017. december 4-én megnyitottuk idei utolsó vándorkiállításunkat a XVII. kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban. A megnyitón beszédet mondott Farkas György igazgató úr, Jakab Hilda az ÉTA Országos Szövetség diákönkéntes és közösségi szolgálat koordinátor tanára és Papp Ágnes Szövetségünk ügyvezető elnöke. Az eseményen részt vett Fohsz Tivadar alpolgármester úr és Jenei Mónika alpolgármesteri referens, valamint Szövetségünk szakmai munkatársai és a Gimnázium diákjai, tanárai.
A vándorkiállítás, amely fontos szerepet játszik a szemléletformálásban, érzékenyítésben, december 8-áig tekinthető meg a gimnáziumban. A kiállított, kiváló minőségű termékeket ezúttal is tagszervezeteink fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű dolgozói, ellátottjai készítették.


2017 harmadik Vándorkiállítása (Budapest)

vandorkiallitas3_8

November 27-én a XV. kerületi László Gyula Gimnáziumban került sor az év harmadik Vándorkiállításának megnyitójára. Kellemes hangulatban telt az ünnepi alkalom, melyre diákok verssel, fuvola szólóval is készültek. Igazgatónő köszöntötte az érdeklődőket, végül Papp Ágnes, Szövetségünk ügyvezető elnöke ünnepélyesen is megnyitotta a kiállítást, mely december 1-jéig tekinthető meg a gimnázium aulájában.2017 első Vándorkiállítása (Budapest)

IMG_20170319_090455

Március 19-én megtartottuk ide első Vándorkiállításunkat a VIII. kerületi Horváth Mihály téri egyházközség felújított plébániájának megnyitó ünnepségén.
A kiállítás különlegessége, hogy a fogyatékossággal élő személyek által készített termékeket adomány fejében elvihetik az érdeklődők. Külön köszönettel tartozunk Tóni atyának (Michels Antal), aki lehetővé tette, hogy egy ilyen jeles alkalmon bemutatkozzon az ÉTA Országos Szövetség és tagszervezetei.


Vándorkiállítás Mezőkovácsháza,
Hunyadi János Gimnázium

2016. április 07 – április 28.
Mezőkovácsházán zajlott az ÉTA ez évi első – tavaszi- vándorkiállítása. Az ünnepélyes megnyitóra április 07-én került sor, amit a szokottnál is nagyobb érdeklődéssel fogadtak diákok, tanárok, és más érdeklődők egyaránt. A kiállítás ezúttal három hétig volt megtekinthető, amit ezúttal is, mint mindig Szövetségünk Közösségi Szolgálatos diákjai állítottak fel gyorsan, és ízlésesen.


Vándorkiállítás Mezőberény,
Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

2015. november 05.- november 11.
Ez évi soron következő vándorkiállításunkat a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium kollégiumában rendeztük meg. Korábban már szerveztünk itt kiállítást nagy sikerrel. Ezért az ideit is nagy érdeklődéssel várták, szervezték közösségi szolgálatos diákjaink.
A mostani alkalom érdekessége volt, hogy a megnyitóra eljöttek a szeghalmi gimnázium közösségi szolgálatos diákjai, és pedagógusa is.
Így a megnyitó után volt alkalmunk egy kiadós beszélgetésre is.


Vándorkiállítás Gyula,
Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, és Kollégium

2015 május 22. – június 11.
Idei vándorkiállítás-sorozatunk második helyszíne a gyulai Római Katolikus Gimnázium. Ebben az intézményben még nem jártunk a kiállításunkkal, – vélhetően – ennek köszönhető, hogy nagy érdeklődéssel vártak, és fogadtak bennünket, szép műsort szerkesztve a megnyitóra.
A Gyula Televízió felvétele a megnyitóról


Vándorkiállítás Szeghalom, 2015. május 14-21.
Az év első vándorkiállítása a Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakközépiskolában került megrendezésre.


Régebbi vándorkiállításainkról ide kattintva találhatók információk.

Hozzászólások lezárva.