Elnökség

Papp Ágnes elnök
Botos Imre alelnök
dr. Magyar Adél elnökségi tag
Gonda Éva elnökségi tag
Dr. Suller Attiláné elnökségi tag
Németné Horváth Beáta elnökségi tag
Varga Zoltán elnökségi tag

Ellenőrző Bizottság:

Orbánné Molnár Anikó, a Bizottság elnöke
Dr. Bisztricsány Andrea
Vajna-Vormair Katalin


Papp Ágnes, elnök

papp_ágnes_elnökAlapvégzettségemet tekintve mozgásszakos gyógypedagógus vagyok. 1982 szeptember 1. óta dolgozom gyógypedagógusként. Azóta nagyon hosszú, tapasztalásokkal teli utat jártam be szakmai és magánéletemben egyaránt. Az ÉTA Szövetséggel a kezdetek, 1996 óta vagyok kapcsolatban.
Különböző tisztségekben /alelnök, elnökségi tag, ellenőrző bizottsági tag/ vettem részt az évek során a szervezet munkájában. 2013 áprilisban lettem főállású munkatárs.
Szerveztem, és koordináltam szakmai programjainkat, és emellett kerültem időközben helyettes ügyvezetői státuszba. 2016. június 1-től pedig – az elnökség, és az ellenőrző bizottság bizalmát élvezve – lettem az ÉTA ügyvezető igazgatója, 2019 május óta elnöke.
Szövetségi tevékenységeim során 2013 óta nagyon sok élményben volt részem, és számos tapasztalatot szereztem szakmailag és emberileg egyaránt. Ezeket igyekszem kamatoztatni ügyvezetői munkámban, a Szövetséghez tartozó tagszervezetek mindennapjainak könnyítése, támogatása érdekében, amennyire ezt emberi, és szakmai kvalitásaim lehetővé teszik. Mind ezt teljes együttműködésben közvetlen munkatársaimmal, akik az ügyvezetés napi rutinjában teszik a dolgukat. ( „munkában…”)


Botos Imre, alelnök

botos_imre

Martonvásáron élek 4 kisgyermekemmel és a párommal.Több diplomás gyógypedagógusként az értelmileg akadályozott és halmozottan sérült iskolás- és szakiskolás korú gyermekek és családjaik életét segítem az „Együtt-Értük” Alapítvány önkénteseként. Munkahelyemen a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban a kollégium vezetői feladatokon túl számos pályázat megírásában és lebonyolításában aktív szerepet vállalok.

Gonda Éva, elnökségi tag

Gonda Éva elnökségi tagÉdesanyaként 7 gyermeket nevelek a férjemmel Szegeden. Ifjúságsegítőként végeztem, majd pályázatírást és menedzsmentet tanultam.
Közel 15 éve írok és menedzselek EU-s pályázatokat, az egyházi oktatásban és a civil szférában.
A Korinta Alapítvány ügyvezetőjeként igazi palántanevelőnek tartom magam. Szeretek az alapoktól elindulva valami újat létrehozni, alkotni valamit, amely egy kicsit jobbá teszi a világot.


Németné Horváth Beáta, elnökségi tag

Némethné Horváth BeátaA szabadszállási Strázsa Tanya Szociális Szövetkezet ügyvezetője vagyok. Korábban Szabadszállás város művelődési házát, könyvtárát és múzeumait vezettem.
Főiskolai művelődésszervező, egyetemi felnőttképzési intézményvezető, valamint gerontagógus végzettséggel rendelkezem.
Szövetkezetünk enyhe és középsúlyos értelmi sérült fiatalok számára tart önálló életre felkészítő képzéseket.


Magyar Adél, elnökségi tag

Magyar AdélGyógypedagógus-logopédus vagyok.
Az ÉTA alapítása óta elnökségi tag vagyok. A Szegedi Tudományegyetemen gyógypedagógus-hallgatókat oktatok.
Négy fiunk van, pszichológusnak, pedagógusnak tanulnak, illetve ilyen irányú diplomával rendelkeznek.
Több mint két évtizede vezetem a KORINTA Alapítványt, amely a legkorábbi fejlesztést, ellátást és a fogyatékos gyermekek integrációját végzi Szegeden.
Létre hoztuk és működtetjük az ODÚ Központot is, amely pedagógiai szakszolgálati intézmény.
Alapítványunk tanodát működtet, logopédiai szolgáltatást, szabadidős tevékenységet, szülőcsoportot szolgáltat a családok számára.


Varga Zoltán, elnökségi tag

Vaega Zoltán A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke vagyok.Több, mint 20 éve dolgozom fogyatékkal élők lakóotthoni ellátásával, munkahelyteremtési és foglakoztatási programjaival. Az évek során, több intézménytípusnál, ellátási formában és pozícióban kipróbálhattam magam. Számos pályázatot, fejlesztő programot szerveztem, koordináltam az elmúlt években. Az Alapítványnál elnöki feladataim mellett külső kapcsolatok építésével, stratégiai tervezéssel, képzőművészeti programok szervezésével és a kommunikációs vezetéssel foglalkozom. 2018-tól kaptam a megtisztelő lehetőséget, hogy az ÉTA Országos Szövetségének elnökségi tagja lehetek. Szerteágazó tanulmányaim után az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szociálpedagógiát hallgatok.


Dr. Suller Attiláné, elnökségi tag

Suller AttillánéNépművelés-könyvtár szakos diplomával 9 évig vezettem könyvtárat és művelődési házat Debrecenben. Szociális munkás, szociálpolitikus végzettségem már a SOFT Alapítványnál eltöltött évek alatt szereztem meg. 15 évig dolgoztam a DMJV Egészségügyi Gyermekotthonban, mint szociális munkás, fejlesztő pedagógus 2000-től vagyok a Fény Felé Alapítvány elnöke. Tevékenységem révén létrejött a Fény Felé Alapítvány intézményrendszere: lakóotthon, napközi, szociális és akkreditált foglalkoztatók, Kreatív Stúdió nevű ajándékbolt. Férjemmel két gyermekünk és hat unokánk van.


Orbánné Molnár Anikó, az ellenőrzőbizottság elnöke

Orbánné Molnár AnikóOkleveles gyógypedagógus vagyok. Férjemmel együtt Martonvásáron élek, – immár friss nyugdíjasként.
Első és egyetlen munkahelyemen a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban 2000-től folyamatosan, 4 alkalommal kaptam bizalmat munkatársaimtól, s fenntartónktól az összetett funkciójú intézmény vezetésére.

A közel 2 évtized alatt számos innovatív folyamat elindítója lehettem: változatos rehabilitációs foglalkozásokat, széleskörű tehetséggondozást valósítottunk meg a tanulók számára.
Az 1991-ben – kezdeményezésemre – létrehozott „Együtt-Értük” Alapítvány széleskörű tevékenységgel, s változatos pályázati támogatások révén járul hozzá az értelmileg akadályozott és súlyosan-halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életminőségének fejlesztéséhez.
Az ÉTA Szövetség munkájában megalakulásától kezdve részt veszek. Alapítványunk közreműködésével indítottuk el elsőként, s működtetjük sérült tanulók körében a diák-önkéntes programot, – s az ún. patrónus programot.


Dr. Bisztricsány Andrea, ellenőrzőbizottsági tag

Dr. Bisztricsány AndreaA SOTE Általános Orvostudományi Karának elvégzése óta – öt éves megszakítással, amikor kórházi belgyógyászati-, és sürgősségi osztályon dolgoztam – a fogyatékos ügyben tevékenykedem.
Hét évig egy nagy állami intézmény intézeti orvosa voltam, majd egy krízis otthont vezettem. Gyógypedagógus párommal foglalkoztunk állami gondoskodásból kikerült, szerhasználó fiatalokkal is, csoportfoglalkozásokat tartottunk számukra.
Tizenötödik éve az Otthon XVI. Alapítvány Szivárvány Lakóotthonának intézményvezetője vagyok. Itt értelmi- és halmozottan sérült, valamint autista fiatalok számára nyújtunk bentlakásos- és nappali ellátást. Az EU-s pályázat segítségével megvalósított kertészetünkben munkát is biztosítunk az ellátást igénybe vevő gondozottak közül azoknak, akik munkavégzésre alkalmasak.
Pályafutásom során mindig azoknak igyekeztem segíteni, akik valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetben voltak, vagy nehéz élethelyzetbe kerültek.
Négy felnőtt gyermekem, és hat unokám van, – a munkámon kívül a család hozza az örömöt az életembe.


Vajna-Vormair Katalin, ellenőrzőbizottsági tag

Bölcsészkaron végeztem német és angol szakot, pályafutásom első éveiben tanárként dolgoztam, majd fordítói szakvizsgát tettem, illetve idegenforgalmi végzettséget szereztem. Az egykori Magyar Művelődési Intézetben, később pedig tudományos munkatársként az MTA Szociológiai Kutatóintézetének Művelődéskutató Műhelyében dolgoztam. Itt több mint egy évtizeden át a nemzetközi kapcsolatokért voltam felelős.
A Regens Wagner Közhasznú Alapítványnál 2002 óta vagyok intézményvezető Balatonmáriafürdőn. Ez idő alatt másoddiplomáztam gyógypedagógia–pszichopedagógia szakos tanárként az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán. A Regens Wagner Közhasznú Alapítványnál eltöltött éveim alatt hozzájárultam az Alapítvány intézményeinek és vendégházának létrehozásához. Azóta elkötelezetten dolgozom az Alapítvány céljainak megvalósításáért, tágabban pedig a fogyatékos személyek társadalmi integrációjáért.


Hozzászólások lezárva.