ÉTA rekreációs program

ÉTA rekreációs program az ÉTA tagszervezeteinél dolgozó szociális gondozók, segítők részére.


A program célja:
A fogyatékossággal élő embereket tartósan gondozó szakemberek pszichés egyensúlyának támogatása, a kiégettségi állapot elkerülésének és munkakörük hosszú távú megtartásának segítése.
Bővebben a programról >>>

Rekreációs alkalmaink

Rekreációs alkalmak, 2019 nyár

A korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is 4 turnusban zajlott rekreáció, a legutolsó csoport július 22-28. között találkozott egy tartalmas héten keresztül Balatonmáriafürdőn. Kiváló strandidő, remek csapat, sok-sok nevetés tette felejthetetlenné ezt az időt.

Képes beszámoló az első két turnusról >>>

Rekreációs csoportok, 2018 nyár

Természetesen az idei nyár sem múlhatott el a sokak által várt rekreációs alkalmak nélkül. Tavalyhoz hasonlóan idén is négy turnusban volt alkalom a beszélgetésekre, tapasztalatcserére, kikapcsolódásra. Mindarra, amire a rohanó hétköznapok alig hagynak időt.

Rekreáció az ÉTA koordinátortanároknak (2018. április, Nagyrév) >>>

****
Rekreációs csoportok, 2017 nyár

Júliusban nagy sikerrel zajlottak le a már hagyományosnak mondható rekreációs alkalmak, 4 turnusban. Képek, és emlékek négy felvonásban.

A negyedik rekreációs csoport >>>

A harmadik rekreációs csoport >>> “Bizalomjáték” >>>

Második rekreációs csoport >>>

Első csoport >>>

****
Rekreációs csoportok, 2016 nyár

Első csoport Balatonmáriafürdő, 2016. június 20-26.

rekreacio-2016-1Idei rekreációs program-sorozatunk első csoportjában az Együtt Értük, Fogd a Kezem, és a Sérültekért Alapítvány(ok) munkatársai vettek részt. Visszajelzéseik szerint mindannyian jól érezték magukat, sokat pihentek, jókat beszélgettünk, és mivel az idén az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk, így vízi programok, fürdés is volt bőven…

Második csoport: Balatonmáriafürdő, 2016. július 4-10.

2016-rekreacio-2 Az idei évben a rekreációs program három csoportban zajlott a tagszervezeteinknél dolgozó segítő szakemberek számára. Az eddigiekhez hasonlóan csoportonként 8 fő és 1 koordinátor (szakember) töltött együtt hét napot. Egymást támogatva segítettük egymást. Valódi jóllét lett osztályrészünk a fizikai és lelki biztonságot adó környezet által. Volt szabadidőnk, tudtunk egymást közt önfeledten nevetni. E közben olyan belső építkezést éltünk át, amelyben megláttuk az értékeinket és az erősségeinket, de közben életünk rejtett részeivel is érintkezésbe kerültünk.

Harmadik csoport
Balatonmáriafürdő, 2016. július 10-16.
rekreacio-2016-3 Ennek a csoportnak a résztvevői a Korinta, Jövőt Nekik is, és a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány(ok)tól érkeztek. Néhányan a korábbi évekből már ismerték egymást, és nagyon örültek a viszontlátásnak. Az új résztvevők pedig nagyon gyorsan beilleszkedtek, alkalmazkodtak a körülményekhez. Az idei év programjának célja, és tematikája hasonló volt a korábbi évekéhez. A fő cél minden esetben, hogy a munkatársak az együtt töltött idő alatt kipihenjék magukat, feltöltődjenek, és energikusan tudják folytatni szép, de nagyon megterhelő munkájukat.

****
Jutalom Rekreáció, 2015. szeptember 30 – október 05.

jutalom-rekreacio-erdelySzövetségünk rekreációs programja keretében adott lehetőséget néhány napos kikapcsolódásra Erdélyben azoknak a tagszervezeti és intézményvezetőknek, akik a legaktívabban veszik igénybe, küldik az érintett családokat mentálhigiénés programjainkra, illetve a munkatársaikat rekreációs alkalmakra. 8 fő vett részt a programon. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány, Együtt- Értük Alapítvány, A “Jövőt Nekik is” Alapítvány, Fény Felé Alapítvány, és a Fogd a Kezem Alapítvány vezetői, képviselői.

Balatonmáriafürdő 2015

mariafurdo2015_rekreacio2015-ben 2 csoport vett részt ezen a programon, csoportonként 8 fővel. Most is, mint korábban, a tagszervezeti, és intézményvezetők határozták meg a résztvevők személyét.
Időpontok: július 09-15.; július 20-26.

Balatonmáriafürdő 2014

mariafurdo_2014_rekreacio2014-ben 4 csoport vett részt programunkon, csoportonként 8 fővel. A résztvevőket minden esetben a tagszervezeti, illetve intézményvezetők delegálták. Időpontok: augusztus 18-21.; augusztus 22-25.; szeptember 15-18.; szeptember 19-22.

Hozzászólások lezárva.