Hamarosan kiderül, melyik város nyeri el 2024-benaz Access City Award-ot

ABC sorrendben az európai zsűri által kiválasztott ACA2024 döntősök a következők:

Łódź, Lengyelország

Łódź a kreativitás és a fesztiválok városa Lengyelország szívében, több mint 650 000 lakossal. A második világháború után Łódź Lengyelország filmes fővárosa lett, és ezzel egy fontos fejezetet nyitott meg történelmében. 2017-ben Łódź bekerült az UNESCO Kreatív Városok Hálózatába, és az UNESCO Filmvárosa nevet kapta. Az idei pályázatot is beleértve, Łódź ötször pályázott az Access City díjra.

Saint-Quentin, Franciaország

A Párizs-London-Brüsszel háromszög szívében elhelyezkedő Saint-Quentin városa több mint 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századi pompás gótikus stílust és a 19. századi art deco homlokzatokat ötvöző város 2006 óta viseli a “Művészet és Történelem Városa” címkét. 53 100 lakosa minden nap élvezheti ezt a művészetet és kultúrát. kimennek. Ez a második pályázatuk az Access City Awardra.

San Cristobal de La Laguna, Spanyolország

A Kanári-szigetekhez tartozó San Cristóbal de la Laguna 1999 óta a Világörökség része. San Cristóbal de la Laguna varázsát az utcák, a pasztell színű történelmi házak adják. A 160 000 lakosnak otthont adó San Cristóbal de la Laguna számos történelmi nevezetességgel rendelkezik. Ez az első alkalom, hogy San Cristóbal de la Laguna pályázott az Access City Awardra.

Dél-Dublin megye, Írország

Északon a Liffey folyó és délen a Dublini-hegység határolja, Dél-Dublin megye kilenc települést egyesít, több mint 270 000 lakossal. Dél-Dublin megye ad otthont többek között a Round Towernek, amely Dublin megye egyetlen megmaradt kerek tornya, és több mint 1000 éves történelmet képvisel. Ez a harmadik alkalom, hogy Dél-Dublin megye pályázik az Access City Awardra.

Tübingen, Németország

A Baden-Württemberg tartomány központjában található Tübingen Európa egyik legrégebbi egyetemének ad otthont, és mintegy 90 000 lakossal rendelkezik. Tübingen egyensúlyba hozza a felújított középkori városközpontot egy fiatal diákváros színes nyüzsgésével és hangulatával. Ez az első alkalom, hogy Tübingen pályázik az Access City Awardra.

A 2024. évi Access City díjátadó ünnepségre a Fogyatékossággal Élők Európai Napja konferencia keretében kerül sor, 2023. november 30-án és december 1-jén. Kövesse az élő közvetítést aznap, és megtudja, kik a 2024. évi Access City Award nyertesek!

A közvetítés az alábbi linken lesz elérhető >>>>

(Forrás: Access City Award hírlevél)

Hozzászólások lezárva.