Elkészültek az országlapok az ACT INCLUSIVE nemzetközi projektünkben

Nyár után nagyon tartalmas és eseménydús időszakot tudhatunk magunk mögött. A pályázat első kiemelt feladata volt az egyes országok Országlapjának elkészítése, amely eredményeire és tapasztalataira nagy mértékben támaszkodunk a projekt későbbi tevékenységeinek megvalósítása során. Örömmel osztjuk meg veletek, hogy az Országlapok elkészültek, és nyilvánosan elérhetőek az EASPD honlapján minden ország saját nyelvén és angolul. Ajánljuk minden szakembernek, érintettnek, érintett családnak, valamint minden érdeklődőnek olvasásra!

Itt elérhetitek őket: https://www.easpd.eu/project-detail/act-inclusive-raising-awareness-on-inclusive-education-and-empowering-students-with-disabilities/

Magyarország (magyarul): https://www.easpd.eu/fileadmin/user_upload/Factsheets/D2.2_Countrysheet_HU_magyaR.pdf
Magyarország (angolul): https://www.easpd.eu/fileadmin/user_upload/Factsheets/D2.2_Countrysheet_HU_english.pdf

Az Országlapokról röviden: az ACT INCLUSIVE projekt résztvevői adatgyűjtéseket végeztek többségi iskolákban, amelyek segítségével megismerhettük az iskolai dolgozók, tanárok, pedagógusok és diákok véleményét és tapasztalatait a befogadó oktatáshoz kapcsolódóan. Az adatgyűjtések minden résztvevő országban kicsit másképp, de azonos módszertan szerint zajlottak, majd minden ország az összegyűjtött információkat saját országára vonatkozóan dolgozta fel és elemezte. Az Országlapok összeállításában az adatgyűjtés mellett hangsúlyos szerepe van annak, hogy háttér kutatások segítségével leírások készültek az egyes országok oktatási rendszeréről, az oktatási környezet legfontosabb jellemzőiről, szabályozási kereteiről és kihívásairól. Összességében látható válnak az egyes országok egyedi és közös legnagyobb kihívásai, amelyek feloldására, megoldására szükség lenne az inkluzív oktatáshoz vezető út során az adott országban és globálisan egyaránt.

Hozzászólások lezárva.