EDF Photo 2023 – “A korlátok áttörése – Fogyatékkal élő nők és lányok történetei és hangja” – fotópályázat

Az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF) nyílt felhívást tesz közzé a 2023. évi éves fotópályázatára.

A nők és lányok, különösen a fogyatékkal élők, az élet számos területén folyamatosan lemaradnak. A nők minden életszakaszban találkoznak mind a diszkrimináció eseteivel, mind a növekedés lehetőségeivel, kihívásokkal és eredményekkel, amelyek meghatározzák tapasztalataikat.

Az EDF (Európai Fogyatékossági Fórum) 2023-as “A korlátok áttörése – Fogyatékkal élő nők és lányok történetei és hangja” című fotópályázat célja, hogy a résztvevők olyan képeket mutassanak be, amelyek lebontják a fogyatékkal élő nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat és előítéleteket.

Olyan képeket keresünk, amelyek megörökítik mindennapi életüket, küzdelmeiket és eredményeiket, és a témák széles körét lefedik, beleértve a nemek közötti és társadalmi egyenlőséget a következőkben:

-munka,
-sport,
-egészség,
-oktatás,
-kultúra,
-hozzáférhetőség,
-aktivizmus és vezetés,
-anyaság és
-személyes identitás

Ez a pályázat mindenki számára nyitott, aki hozzá kíván járulni a fogyatékkal élő nők és lányok szerepvállalásának bemutatásához világszerte. Az Ön fotója felerősítheti hangjukat és megmutathatja történeteiket.

Díjazás:

1. hely 500 euró
2. hely 300 euró
3. hely 200 euró

Beküldési határidő:

A képeket 2023. december 15-ig fogadják a natalia.suarez@edf-feph.org emailcímen.

További tudnivalók és információk a pályázattal kapcsolatban: (angolul)

https://www.edf-feph.org/edf-photo-competition-2023-breaking-barriers-stories-and-voices-of-women-and-girls-with-disabilities/

(Forrás: edf-feph.org)

Hozzászólások lezárva.