Diákönkéntesek és koordinátorok ÉTA tábora :: beszámoló (2023. július 31-augusztus 06.)

Az első napon (hétfő) a szállás elfoglalása után a korábban megrendelt (ILIA Étterem) ebéd közös elfogyasztása, majd a programok ismertetése , pólók átvétele történt meg. A fiatalok birtokba vették a Balatont. Flashmob megbeszélése Sebesi Julcsival és a tánc koreográfiájának megbeszélése. Vacsora fakultatív módon történt. Este a diákok közös beszélgetős-sétálós esten vettek részt szintén fakultatívan. Volt aki az esti Balatont szerette volna fényképezni -megnézni. Lehetőséget kaptak arra, hogy kísérővel ezen részt vegyenek. A koordinátorokkal megbeszéltük az egyénileg szervezett napokhoz kapcsolódó feladatokat-teendőket.

2.nap kedd: Napfelkelte – vadászat Kolozsi Tamással ( Mezőberényi Petőfi S. Evangélikus Gimnázium koordinátora ) és néhány vállalkozó szellemű fiatallal. Reggeli majd Sebesi Julcsi korábban diák önkéntes, jelenleg önkéntes ÉTA segítőnk vezetésével flashmob tánc gyakorlása ,ezt követően a mezőkovácsházi Hunyadi J.Gimnáziumból Acsai Évi koordinátorunk tartott elsősegély gyorstalpaló tanfolyamot sok érdekességgel és „Ambu-Babával”. A délelőtti órákban meghívott vendégeink Somogy megyei rendőrkapitányság Marcaliból érkezett munkatársai elméleti közlekedésbiztonsági előadást tartottak. Az elméleti részt követően közösen ebédeltünk meghívott vendégeinkkel. Az ebédet a PORT Étteremből rendeltük kiszállítással. Ebéd után szabadtéri játékos bemutatót és ügyességi feladatokat tartottak és irányítottak a rendőrök. A programot követően a fiatalok megmártóztak a Balatonban. Esti programként az adomány plüss játékokat címkézték fel a diákok. Este filmet néztek illetve a településre mentek ki a fiatalok.

3.nap szerda: Reggeli majd Sebesi Julcsi vezetésével flashmob tánc gyakorlása. Vadoba Melinda a XVII.kerületi Balassi B. Gimnázium koordinátora tartott francia napot. Az ebédet ismét a PORT étteremből rendeltük kiszállítással. Az előadás nagyon tetszett mindenkinek. Délután közösen készítettünk szendvicset és besamelt-tükörtojást. Az esti programunkat Molnár Marcsi a XV.kerületi diákok koordinátora szervezte. kirándulás és naplemente fotózás a Hamvas Béla kilátóról. Igyekezni kellett, hogy időben oda érjünk. Megmásztuk a kilátót is. Jóval napnyugta után értünk vissza a szálláshelyünkre. Mielőtt a csapat elvonult volna pihenni játszottunk egy „ Hagymahéj” játékot. Nagyon gyorsan megtalálta mindenki a papírgolyócskák íróját a leírt tulajdonságok alapján. Továbbá kaptak egy „keresd meg aki..” táblázatot feladatokkal.

4.nap csütörtök: Reggeli után Sebesi Julcsi vezetésével flashmob tánc gyakorlása majd a csapat két részre oszlott. Kérésre változtattunk a korábban kiírt programon. Igény szerint Balatonszentgyörgy gyalogtúra , illetve Badacsony hajókirándulás. Mindkét program tetszett a részt vevőknek. Ebéd fakultatív módon történt. Este fáradtan élményekkel gazdagodva beszéltük meg a látottakat. Este az Everest filmet néztük meg közösen.

5.nap péntek: Reggelit követően Sebesi Julcsi vezetésével flashmob tánc gyakorlása. Az időjárás sajnos közbe szólt a szabadtéri bográcsozásba. Éjszaka hatalmas vihar és eső volt, ami miatt nem lehetett elkezdeni a bográcsozást. Újra tervezést követően majdnem bográcsos paprikás krumpli készült nem szabadtéren , hanem bent a konyhai részen. Mindenki kivette a részét a hagyma és krumpli pucolásból, virsli aprításból, fakanál fogásból és csipetke készítésből. Közös ebédet követően Enyedi Krisztián martonvásári koordinátorunk QR kód vadászatán vettek részt a fiatalok. A diákok QR kód vadászatán az eligazodásban sokat segített T.Dancsó Melinda az újpesti EGYMI koordinátora Ezt a programot is újra kellett tervezni az időjárás miatt. Eredetileg Balatonmáriafürdő területén kerültek volna elhelyezésre a QR kódos feladatok, de a szeles- esős-szemerkélős idő miatt változott a terv a Regens Wagner üdülő területére. A kód vadászatot követően Juhász Zsuzsi a martonvásáriak koordinátora egy egész délutánt-estét betöltő görög előadást és főzést tervezett. Az előadást követően volt keresztrejtvény fejtés, térkép puzzle, szóbeli feladatok és az est fénypontja közös tzatziki-gyros-pita-görögsaláta készítés és annak elfogyasztása.

6.nap szombat: Délelőtt szabadprogram és sütés nélküli torták készítése. Fakultatív ebéd és délután közös szülinapozás. Flashmob Sebesi Julcsi vezetésével. Retro party a családi program résztvevőivel és a Regens Wagner Ház lakóival. A korábban felcímkézett plüssök átadása. Este morzsaparty.

7.nap vasárnap: Közös reggeli, majd hazautazás. Mindenki szerencsésen hazaérkezett.

(Szerző: Pápai Hajnalka, DÖKSZ programfelelős)

***
Hangulatképek:

Hozzászólások lezárva.