Családi mentálhigiénés nyaralás Balatonmáriafürdőn (2023.07.31. – 08. 06.) :: beszámoló

Az ÉTA Országos Szövetség nyári családi mentálhigiénés nyaralására 7 családból összesen 18 fő vett részt az ország különböző Éta tagszervezeteiből delegálva.

A szállás az ÉTA szervezésében történt térítést a családoknak nem kellett fizetniük. A családok a napi étkezéshez étkezési hozzájárulást kaptak, melynek felhasználásáról szabadon dönthettek.
Az első napon a szállás elfoglalása ,az ebéd fakultatív elfogyasztása, majd a programok ismertetése után családok birtokba vették a Balatont. Vacsora egyéni módon történt. Este ismerkedés, beszélgetés volt. Ennek irányítását a programfelelős helyettese vezette.
2.nap kedd: Reggeli után a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnáziumból Acsai Évi diák közösségi szolgálat koordinátora tartott elsősegély gyorstalpaló tanfolyamot sok érdekességgel és „Ambu-Babával”. A délelőtti órákban meghívott vendégeink Somogy megyei rendőrkapitányság Marcaliból érkezett munkatársai elméleti közlekedésbiztonsági előadást tartottak az ÉTÁ-s diákoknak, melyre meghívást kaptak a családok is. Az elméleti részt követően fakultatív ebéd, majd az ebéd után szabadtéri játékos bemutatót és ügyességi feladatokat tartottak és irányítottak a rendőrök. A programot követően a családok megmártóztak a Balatonban. Esti programként film vetítés- Kincs ami nincs címmel.
3.nap szerda: Reggeli után közös bográcsozás-paprikáskrumpli elkészítése a szabadban. A program átnyúlt a délutánba is. Az esti program megmártózás a Balatonban.Majd film vetítés –-> Everest.
4.nap csütörtök: Reggelit követően megbeszéltük, hogy az időjárásra tekintettel a program fakultatívvá válik. Badacsony hajókirándulás, Keszthely Festetics kastély, Marcali városnézés, Balatonkeresztúr séta. A badacsonyi programhoz két család csatlakozott. Így ők az Önkéntes diákokkal együtt hajóztak át az Északi partra. A BAHART Zrt. tekintettel a fogyatékkal élő családokra 25% kedvezményt adott a hajójegy árából előzetes egyeztetést követően. Este visszaérkezést követően élménybeszámolót tartottunk. Este a lehetetlen című filmet néztük meg közösen.
5.nap péntek: Éjszaka hatalmas vihar és eső volt, ami miatt kérdésessé vált a Balatonszentgyörgyi túra így alternatív lehetőségként Balatonkeresztúr rövid túra Pollák Róbert vezetésével, illetve fakultatív kerámia műhely megtekintés. Délután szabad program, beszélgetés, társasjáték. Este az Életrevalók filmet ajánlottuk megtekintésre.
6.nap szombat: Délelőtt szabadprogram .Délután meghívást kaptak a családok a diákok által szervezett Retro-diszkóba, ahol megismerkedhettek a Regens Wagner lakóotthon lakóival is. A diákoktól a családok apró plüss ajándékokat kaptak. Molinós fotózás majd a tábor zárást követően szabadprogrammal fagylaltozással zárult a nap.
7.nap vasárnap: Közös reggeli, majd hazautazás. Mindenki szerencsésen hazaérkezett.

(Szerzők: Pápai Hajnalka és Pollák Róbert programfelelősök)

Hozzászólások lezárva.