Nyári programjaink – 2021 Balatonmáriafürdő összesítő tájékoztató

A 2021-es évi, a már jól ismert szolgáltatásokat nyújtó nyári programjaink június 18- szeptember 04. között zajlottak. A program csoportok száma és a csoportok létszáma nem változott. Ebben az évben a szokásosnál is nagyobb túljelentkezés volt mindegyik programunkba. Köszönhetően annak, hogy a COVID helyzet és ennek következményei miatt a 2020-as évben elmaradtak nyári programjaink.

Családi mentálhigiénés programunk

négy turnusban zajlott. Turnusonként 20 fővel, 18fő családtaggal és 2 fő segítővel. A résztvevők delegálása – a korábbi éveknek megfelelően – a tagszervezetek vezetőinek javaslata alapján történt. Elmondható, hogy minden csoportban jó hangulatban, tartalmasan, többé-kevésbé jó időjárással kísérve teltek a napok. A csoportok vezetői és az ő segítőik minden esetben igyekeztek a csoportok összetételének, igényeinek megfelelő programot összeállítani. Összességében 75 fő részesült ebben a programszolgáltatásban. (3 fővel többen, mint 2019-ben.)
Költség/fő/hét: 140.900ft.
Összköltség: 10.191.462ft.

Rekreációs programunk

ugyancsak négy turnusban zajlott, turnusonként 8 fővel és 1 fő csoport koordinátorral. A programban résztvevő munkatársakat a tagszervezeteink vezetői delegálják jutalmazásként, illetve szükségszerű pihenés, kikapcsolódásként. A csoportkoordinátor igyekszik úgy összeállítani a hetek programját, hogy az a résztvevők számára minden szempontból elfogadható legyen. Beszélgetések, játékos csapatépítő alkalmak, szabadidős tevékenységek biztosításával. Minden esetben figyelembe véve a csoportok összetételét és az egyéni igényeket is. A fő cél a kikapcsolódás, töltődés, pihenés. Összességében 32 fő részesült ebben a szolgáltatásban.
Költség/fő/hét: 180.124 ft.
Összköltség: 5.7663.967 ft.

Diákönkéntes és közösségi szolgálat

programunk egy turnusban zajlott 31 fő részvételével. A résztvevők többségi és speciális iskolai diákok, valamint koordinátor tanáraik, illetve egy fő csoportvezető. Fő célunk ennél a csoportnál, hogy a diákok a tapasztalatösszegző beszélgetéseken, csapatépítő játékokon, kommunikációt fejlesztő és új ismereteket szerző tevékenységeken túl sokat tudjanak pihenni, kikapcsolódni, barátokat és új élményeket szerezni. Ennél a csoportnál is figyelemmel voltunk az egyéni és/vagy speciális igények problémák kezelésére.
Költség/fő/hét: 144.924ft.
Összköltség: 4.492.630ft.
A teljes nyári program-csomagunk összköltsége: 20.448.059ft.

Összegzésként elmondható, hogy a programok jó hangulatban, nagyobbára remek időjárási viszonyok között zajlottak le minden különösebb nehézség és fennakadás nélkül.
Mindez köszönhető a programokat előkészítő és bonyolító – nem kevés szervező munkának – a szövetség ügyvezetésében dolgozó, valamint a programokat vendégül látó és mindenben támogató Regens Wagner Alapítvány vezetésének és munkatársainak. Végül, de nem utolsó sorban a programokat helyben bonyolító, csoportvezetőknek, programkoordinátoroknak és segítőiknek, külső és belső munkatársainknak.

A 2021. évi programok csoportvezetői, koordinátorai és segítőik:
Selmeci László, Lányi Gabriella, Selmeci Laura, Györke Nóra, Györke Dániel, Papp Imre, Papp Ágnes, Pápai Hajnalka, Bíró Hajnalka

Nagyon köszönjük mindenkinek, jövőre találkozunk!

Hozzászólások lezárva.