Ambuláns mintavételi pontok az ország 17 pontján

A koronavírus járvány második hullámára felkészülve, illetve a megnövekedett esetszámok és mintavételi igények miatt, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a panasz és tünetmentes,vagy enyhe tünetekkel rendelkező páciensek fogadására ambuláns formában mintavételi
állomásokat állított fel.
Azon koronavírus-fertőzés gyanú miatt igényelt mintavételek estén, amikor a beteg panasz és tünetmentes vagy enyhe tünetei miatt alkalmasnak ítéli az orvos az ambuláns mintavétel lebonyolítására, a vizsgálatot kérő háziorvos tájékoztatja a beteget a folyamatról.

Amennyiben a beteg az ambuláns vizsgálat kritériumainak nem felel meg, akkor a háziorvos a szokásos módon kérheti a mintavételt, amely egyéb helyszínen (beteg lakása, szociális otthon stb.)
történik.
Amennyiben a beteg vállalja az ambuláns mintavételen történő megjelenést, a háziorvos időpontot kér a megadott elérhetőségen és a beteg a kérőlappal az azon feltüntetett időpontban jelentkezik a megadott helyen.

Egy statikus mintavételi ponton egy mintavételi csapat (két fő), átlagosan óránként 20 mintavételt tud elvégezni.

Jelenleg országosan az alábbi 17 statikus mintavételi pont üzemel, Budapest területén jelenleg egy pontban 3 ablakon folyik mintavétel a XIII. kerületben, a Dévai utcában.

-Forrás: parlament.hu-

Hozzászólások lezárva.