Javaslat és segédanyag autista illetve értelmi fogyatékkal élő személyek segítésére a COVID-19 fertőzéssel összefüggésben

A COVID-19 vírus okozta helyzet megmutatta, hogy váratlanul és az országban bárhol orvosi és kórházi segítségnyújtásra lehet szüksége fogyatékossággal élő embernek.
Ezért az értési és közlési nehézségekkel küzdő fogyatékos (értelmi fogyatékos, autista) személy fekvőbeteg-intézményben történő ellátása, illetve szakrendelőben ambuláns ellátásához szükséges az, hogy magát a fogyatékos személyt, az őt vizsgáló/gyógyító intézmény munkatársait is felkészítsük arra, hogy mi várható, mi fog történni, illetve az ellátás során milyen kockázatok lehetségesek.

Ennek érdekében a CÉHÁLÓZAT EGYESÜLET Szövetségünk aktív támogatásával egy SEGÉDANYAG-ot állított össze, ami INNEN letölthető.

***

A COVID-19 vírus terjedése megelőzésének céljából 2020 tavaszán hozott korlátozó intézkedések általános jelleggel minden szakosított ellátást nyújtó intézményre vonatkoztak. A COVID-19 vírus első hulláma idején az idősotthonokkal azonos módon kezelte a döntéshozó szakma az egészséges, de fogyatékos lakókat: teljes kijárási és látogatási tilalmat rendeltek el.

Ezzel a megállapítással kezdődik az a részletes, gyakorlati megoldásokat is felvető JAVASLAT, amit szintén a CÉHÁLÓZAT EGYESÜLET alkotott meg, Szövetségünk szakmai támogatásával.
Ez a dokumentum ITTolvasható, letölthető.

Hozzászólások lezárva.