Nyolcadik alkalommal indul a Tesco helyi közösségeket támogató pályázati programja

A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével (a továbbiakban közreműködő) nyolcadik alkalommal hirdeti meg Ön választ, mi segítünk elnevezésű pályázatát,melynek célja a helyi közösségek támogatása. A program a vásárlók bevonásával, és az alábbi feltételekkel zajlik:

A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CÉLJA:

A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása az alábbi területeken (a felsorolás példa jellegű, nem kizárólagos):

1. A helyi közösségek környezetének megszépítésére,illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása – a környezet szépítése, védelme, zöldítése és/vagy beruházás jellegű fejlesztése a helyi közösség észvételével;továbbá a helyi közösségi élet fejlesztése

2. Oktatás, képességfejlesztés rászoruló gyermekek, fiatalok és felnőttek számára

3. Egészséges életmód, egészségmegőrzés – egészséges
életmód/táplálkozási szokások kialakítását célzó projektek

4. COVID egészségügyi kezdeményezések – a járvány következtében
különösen rászorulóvá váló csoportok támogatása; kiemelten a higiéniai és egészségügyi eszközök biztosítását célzó kezdeményezések

A pályázat során olyan programokat keresünk, ahol a megvalósítani kívánt ötlet kapcsán a helyi közösség tagjaival együtt végzett igényfelmérés történt, a projekt a helyi közösség tagjaival együtt kerül megtervezésre és megvalósításra, valamint együtt gondoskodnak a projektfenntarthatóságáról.

A szakmai elbírálás során előnyben részesülnek azon projektek, melyek
• a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távú folyamatok részeként végzett,fennmaradó hatású tevékenységek az egyszeri, alkalmi rendezvényekhez képest,
• megvalósításában a Tesco áruházak dolgozói bevonásra kerülnek.

A PÁLYÁZÓK KÖRE:

– egyesületek, alapítványok
– szociális szövetkezetek
– nonprofit kis- és középvállalkozások
– közoktatási intézmények
– társasházak, lakásszövetkezetek
– informális csoportok is nyújthatnak be pályázatot, amennyiben győztes pályázat esetén egy befogadó szervezet vállalja a szerződés megkötését és a projekt adminisztrálását a csoport nevében, és erről a pályázat benyújtásakor nyilatkozatot tesz. A befogadó szervezetnek meg kell felelnie a fentiekben írtaknak.

A PÁLYÁZAT FONTOS DÁTUMAI:

◦ pályázati projektek benyújtása: 2020. szeptember 14. és október 14.között;
◦ pályázati projektek kiválasztása: 2020. október 26. és november 13.között;
◦ vásárlói szavazás a körzetenként kiválasztott 3 projektre: 2020. november 30. és 2021. január 3.között;
◦ vásárlói szavazás eredményeinek kihirdetése: 2021. januárközepén.

Amennyiben a koronavírus-helyzet akadályozza a pályázati szakaszok rend szerinti alakulását, a dátumokat az előző fordulóhoz hasonlóan felülvizsgáljuk, és tájékoztatást küldünk a változásokkal kapcsolatosan.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MENETE:

Pályázatot 2020. október 14-én 17:00-ig a http://tesco.hu/kozosseg oldalon található online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani.

A pályázati adatlaphoz az alábbi mellékleteket kérjük csatolni:
◦ a szervezet irányadó pénzügyi jogszabályoknak megfelelő utolsó elfogadott éves beszámolója;

Minden pályázót biztatunk arra, hogy bizonytalanság esetén kérdéseikkel, problémáikkal keressék meg a közreműködőket,vegyék igénybe az e-mailes, telefonos konzultáció lehetőségét!(Ugyanakkor kész pályázatok előzetes elolvasására és véleményezésére a közreműködők munkatársai nem vállalkoznak, ez az értékelők feladata.)

Konzultációért kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Csider Gyöngyvér kozossegipalyazat@tesco.hu, +36 70 653 9906

A PÁLYÁZATI PROJEKTEK NAGYSÁGA ÉS HOSSZA:

A rendelkezésre álló keret: 42.700.000 forint

A nyertes pályázatok maximális száma: 183 darab

A magyarországi Tesco áruházak összesen 61 körzetbe lettek besorolva. A körzetek listája a http://tesco.hu/kozosseg oldalon elérhető,letölthető.

***

A “Pályázati Felhívás és Útmutató” teljes tartalma ITT OLVASHATÓ.

Kitöltési segédlet a Pályázathoz ITT ELÉRHETŐ.

REGISZTRÁCIÓS FELÜLET pályázók számára ITT található.

Hozzászólások lezárva.