MKB-Euroleasing pro bono program

Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. (MKB-Euroleasing), az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével pályázatot hirdet magyarországi nonprofit szervezetek számára, szakértelmen alapuló pro bono támogatás felhasználására.

A program keretében, a kiválasztott szervezetek egy-egy fejlesztésre váró projektjét segíti az MKB-Euroleasing, egy egész napos pro bono tanácsadás köré szervezve oly módon, hogy dolgozói tudásának legjavát felhasználva segíti a kiválasztott projekt szakszerű és hatékony megvalósítását.

Olyan nonprofit szervezetek jelentkezését várják, amelyek azt a célt tűzték ki, hogy egy szolgáltatási vagy program területen olyan komoly mértékű fejlődést érjenek el, aminek eredményeképpen még eredményesebben tudják a célcsoportjukba tartozókat segíteni vagy új elképzelésüket valóra váltani. Fontos, hogy a jelentkező szervezetek megfelelő kapacitással bírjanak, és kellően elszántak legyenek az adott kihívás kezelése érdekében.

Igénybe vehető tudásterületek

Értékesítési tevékenység fejlesztése, mérése, módszertana

Üzleti és pénzügyi tervezés

Innovatív gondolkodásmód rendszerbe foglalása és implementálása

Adatok és információk hatékony rögzítése, feldolgozása, dokumentálása, tárolása

A program céljai:

a) Magas hozzáadott értékű tudás biztosítása a kiválasztott szervezetek számára annak érdekében, hogy sikeresebbek lehessenek és programjukat még eredményesebben tudják megvalósítani.
b) A szervezetek működési hatékonyságának javítása az üzleti szféra tudásainak, és módszertani ismereteinek átadása révén.
c) Kellően előkészített, reális és konkrét projektek kidolgozásának támogatása.
d) Olyan projektek támogatása, melyek megvalósítása mellett maga a pályázó szervezet is komolyan elköteleződött.
e) Az üzleti és a nonprofit szféra találkozásában rejlő alkotó szinergiák kiaknázása, a pozitív társadalmi változások előmozdítása érdekében.
f) Közvetlen kapcsolatteremtés a vállalati dolgozók és nonprofit szervezet szakemberei közt, a kölcsönös tanulás érdekében.

A pályázat nyitott minden, Magyarországon bejegyzett, közhasznú nonprofit szervezet vagy civil alapítású társadalmi vállalkozás számára.

Az online jelentkezési lapot 2019. július 22. hétfő 18.00 óráig lehet beadni a https://bit.ly/2wqKdkF link alatt.

A jelentkezési lapon röviden ki kell fejteni, hogy milyen konkrét célt szeretnének elérni. Illetve milyen szervezeti kihívás / szükséglet mentén fogalmazódik meg a szakértői támogatási igény. Fontos továbbá, hogy érzékelhető legyen, mi okozza a kihívást és pontosan mit szeretne elérni a szervezet annak megoldásával, illetve a fejlesztés megvalósításával.

Minimum elvárások:

– Az online pályázati adatlap hiánytalan kitöltése és határidőre való beküldése.
– A megoldandó szervezeti kihívás vagy fejlesztésre váró projekt megfelelő bemutatása.
– A megfelelő szervezeti és vezetői elköteleződés biztosítása
– Minimum 2, maximum 4 megfelelően felkészült munkatárs részvételének garantálása a prezentációs és diagnózis alkalmakon, valamint a tanácsadási napon

A pályázatokat az MKB-Euroleasing és az ÖKA közösen bírálja el, legkésőbb szeptember első hetében. Várhatóan 3 – 4 szervezet kap meghívást a szeptember 3. hetében megvalósuló prezentációs alkalomra, ami alapján eldől, hogy végül melyik lesz azaz 1 vagy 2 kiválasztott szervezet, melynek projektje megvalósulhat a program keretén belül.

Kapcsolat:

Önkéntes Központ Alapítvány
F. Tóth András
E-mail: ftoth.andras@onkentes.hu

További infók a pályázatról itt találhatók.

Hozzászólások lezárva.