Határon átnyúló Hagyományőrző tábor

A tábor célja a hagyományok, és a mára már csaknem feledésbe merült népi mesterségek megismertetése és népszerűsítése, egymás hagyományainak népi kultúrájának megismerése, a magyarságtudat erősítése.

Időpont: 2019.június 29.- július 02.

Helyszín: Magyarpolány – Tájház

Rendező:

Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület

Együttműködő támogató partner:

Magyarpolány Önkormányzata

Hagyományőrző tábor, kompetenciafejlesztő alkotótábor amely tartalmazza az alábbi kézműves területeket: néprajz, néptánc, népmese, népi kismesterségek: hímző, népi bőrműves, szövő, szalmafonó, fafaragó, mézeskalács készítő, népi bútorfestő.

A tábor jó lehetőség mesterségekkel történő ismerkedésre a kezdetektől, akár a mesteri fokozatig, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület népművészei, „Népi Iparművészei”, „Népművészet Mesterei”, Ifjú Mesterei vezetésével, erdélyi, Felvidéki és Vajdasági hagyományőrző szervezetekkel együttműködésben.

Kiemelt cél, a hagyományok és a mára már csaknem feledésbe merült népi mesterségek megismertetése és népszerűsítése, egymás hagyományainak népi kultúrájának megismerése, a magyarság tudat erősítése, az idős, határon túli magyarlakta területeken és az anyaországban élő mesterek tudásának átörökítése a fiatal korosztály számára.

A tábor résztvevőinek száma maximum 20 fő. Az első 20 jelentkező számára a részvétel térítésmentes.Korosztálytól függetlenül várják az érdeklődőket. A 18 év alatti jelentkezők csak kísérővel vehetnek részt.

Jelentkezési határidő 2019. június 21.

Jelentkezést az alábbi e-mail címekre kérjük mielőbb elküldeni:

agikotta@gmail.com és petrikowskymarianna@gmail.com

Hozzászólások lezárva.