Ifjúsági tábor speciális igényű fiataloknak és barátaiknak

Az ISPILÁNG Táborok szervezőinek felhívása

Alapgondolatunk, hogy a fogyatékkal élő embereknek (bármilyen fogyatékosságról beszélünk, továbbiakban: speciális igényű emberek) is joguk van a természet csodáit átélni. Célunk olyan feltételeket biztosítani számukra (személyi és tárgyi feltételek), hogy megismerhessék, megélhessék a kirándulások által a felfedezések örömét a Kárpát-medencében: a Duna szárazföldi deltájában (Szigetköz és Csallóköz), az öreg Dunán, Rábaközben, alsó-Ausztriában és Európában. Felfogásunk szerint nem sajnálni kell őket, sőt, ezt kikérik maguknak, – hanem helyzetbe hozni őket, megmutatni mit kell csinálni.

Ezt a felfogást szem előtt tartva szervezzük hosszú évek óta nyári táborainkat integrált formában, illetve speciálisan sajátos nevelési igényű tanulóinknak.

Az általunk kínált táborba 10 éves kortól várjuk azokat a gyerekeket, fiatalokat, akiknek már van tapasztalatuk abban, hogy néhány napig szüleik nélkül, idegen helyen aludjanak, nyitottak a kalandokra és a társaságra. Táborunk létszáma maximum 15 fő, foglalkozásaink kiscsoportosak, az önellátásban igény szerint folyamatos segítségnyújtást biztosítunk (tisztálkodás, megfelelő ruházat kiválasztása, szükséges gyógyszerek adagolása, stb.) Speciális étkezési igényeket figyelembe tudjuk venni. Táborunk integrált jellegű, így többségi iskolába járó testvéreket, barátokat is szeretettel várunk.

Az alábbi helyre, időpontra lehet még jelentkezni: 2024. augusztus 05-09., Dunasziget

Jelentkezéshez kitöltendő nyilatkozatok, és minden további infó ITT ELÉRHETŐ, LETÖLTHETŐ >>>>

Hozzászólások lezárva.