Felhívás konferencián való szereplésre

Tisztelt szakemberek, szülők, érdeklődők!

Immár másodszor rendezünk konferenciát az AAK (Alternatív és Augmentatív Kommunikáció) témakörében. Ez alkalommal is szeretnénk, ha minél szélesebb spektrumát tudnánk bemutatni az AAK módszereknek, eszközöknek, eredményeknek és kísérleteknek. A program összeállítása során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy mind az AAK fogalmát, mind az érintettek, mind az előadók és résztvevők körét a legtágabb tartományban határozzuk meg. A felhívás mellékletében igyekeztünk összefoglalni azokat a témaköröket, amik a konferencia gerincét adhatják, kiindulópontok az előadásokhoz.

Tapasztalataink szerint az AAK nem mindenki számára sikertörténet. Sok problémával szembesülünk mind a szakemberek, mind a szülők, mind az érintettek részéről, amikor az AAK módszerekről esik szó. Szeretnénk választ kapni azokra a kérdésekre, hogy miért működik, és miért nem működik bizonyos esetekben az AAK használata. Jó példákat, sikeres történeteket és megtorpanásokat, nehézségeket egyaránt szeretnénk bemutatni.

Ehhez kérjük az együttműködésüket a konferencián előadóként való részvétellel.

Az alább felsorolt műfajokban várjuk a jelentkezéseket a mellékelt jelentkezési lapon.

1. Átfogó, nagyobb AAK-témát felölelő előadás (ajánlott időtartam 20-30 perc): A jelentkezéshez maximum 800 karakteres összefoglalót kérünk.

2. Workshop: elsősorban az AAK gyakorlati módszereit, eredményeit, eszközeit várjuk, melyek bemutatása interaktív formában, együttműködésben, kötetlenebb formában valósul meg. A jelentkezéshez maximum 500 karakteres leírást kérünk.

3. PechaKucha: a PechaKucha egy olyan rövid előadás, melyben 20 vetített kép szerepel, és minden kép alatt 20 másodpercet beszélhet az előadó, így összesen 6 perc 40 másodperc áll rendelkezésre. Rövid, pörgős, elsősorban gondolatébresztő vagy problémafelvető előadásokat várunk, de lehet egy-egy részeredmény bemutatása is. A jelentkezéshez maximum 500 karakteres leírást kérünk.

4. Hogyan tovább? kísérleti workshop: ehhez olyan AAK projektek/ötletek kudarcának, problémáinak, illetve elakadt kísérleteknek a leírását várjuk, amelyek tovább gondolásra érdemesek, új impulzusok esetén újra indíthatók.

A probléma egy 8-10 fős csoport elé kerül, melynek tagjai a legkülönfélébb foglalkozásokat űzik (például orvos, tanár, közgazdász, programozó). A csoport tagjai – saját nézőpontjukból, de – együtt próbálnak megoldást találni a problémára. A folyamatot és az eredményt a nap végén megosztják a konferencia résztvevőivel. A jelentkezéshez maximum 800 karakteres összefoglalót kérünk.

5. Kiállítók: várunk minden olyan forgalmazót, készítőt, akik az AAK témájához kapcsolódó eszközökkel foglalkoznak. A konferencia ideje alatt a helyszínen ingyen biztosítunk standot számukra. A jelentkezéshez e-mail elérhetőséget, honlap- vagy FB-oldal linket, esetleg online katalógust kérünk.

A konferenciára előadóként/kiállítóként való jelentkezéshez kérjük a mellékelt jelentkezési lapot elküldeni a rettszindromaalapitvany@gmail.com címre 2018. december 10-ig.

Kérjük, amennyiben ismer olyan szakembert, szülőt, aki szívesen adna elő, továbbítsa neki ezt a felhívást!

Köszönjük az együttműködést!

Magyar Rett Szindróma Alapítvány kuratóriuma

A program a NEA-TF-18-SZ-1017 számú pályázatának támogatásával valósul meg.

Rendezvény: a Magyar Rett Szindróma Alapítvány második AAK konferenciája

Téma: Alternatív és Augmentatív Kommunikáció. Fókuszban a gyakorlat

Időpont: 2019. február 9–10.

Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Budapest, Raktár u. 1.

Hozzászólások lezárva.