MOL Helyi Érték Program

A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat.

A „helyi civil szervezet” jellemzően kistérségben, egy kisebb településen vagy nagyobb települések városrészeiben működik. A helyi közösség összefogásának alapja a közös identitás és közös érdek. A helyi közösség még áttekinthető emberi kapcsolatokból áll és homogén érdekközösséget tud alkotni. A helyi közösséget több generáció alkotja.

A Program keretében pályázatot nyújthatnak be egyesületek, alapítványok a felhívás mellékletében meghatározott településekről és pályázati körzetekből.

Egy pályázó szervezet egy projektet nyújthat be.

Olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek helyi lakosokat, egy településen vagy lakókörzetben, kistérségben élőket/ tartózkodókat segítenek/ fognak össze /szolgálnak,helyben született kezdeményezések, ill. helyi igényeket elégítenek ki.

Négy fő pályázati kategória van: “jövő generációja”, “kultúra”, “környezetvédelem, fenntarthatóság”, “társadalom”. Ez utóbbi kategóriába olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek segítenek a hátrányos helyzetűekre, fogyatékkal élőkre, nagycsaládosokra, idősebb generációkra értékként és erőforrásként tekinteni és elősegítik társadalmi integrációjukat, a társadalmi párbeszédet.

Egy projekthez maximálisan igényelhető támogatás: 500.000 Ft.

A pályázaton rendelkezésre álló keretösszeg: 25 millió forint.

A pályázatok benyújtásának feltétele a szervezeti regisztráció ezen a felületen, amelynek meghosszabbított határideje: 2018. december 31.

A regisztráció jóváhagyását követően lehet pályázatokat benyújtani 2019. január 4., péntek éjfélig

A részletes pályázati felhívást és költségvetési mellékletet az egyéb tudnivalókkal itt lehet letölteni és elolvasni.

Települések, ahonnan elfogadnak pályázatot (bővített lista)

A pályázattal kapcsolatban további információ az info@molalapitvany.hu címen kérhető.

Hozzászólások lezárva.