FODISZ 10 Jótékonysági Aukció, online árverés

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány, közös szervezésében 2017 májusában valósult meg Tatán az I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé.

A tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központban megrendezett kiállítás célja: megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

A bármilyen sérültségi területen érintett fogyatékkal élők számára meghirdetett, országos, képzőművészeti pályázatra 68 alkotótól, 133 alkotás érkezett be, melyekből az előzsűrizést követően, 40 kép került kiválasztásra a kiállításon való megjelenésre.

A FODISZ által lebonyolított kiállítás SZABÓ SZONJA emlékére jött létre.

Szabó Szonja, a 2016-ban, 38 évesen elhunyt, súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett.

Az I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé művészei kiállított képeik egy részét jótékony célokra ajánlották fel. A „FODISZ 10” Jótékonysági Aukció keretében e felajánlásokra lehet licitálni, civil szervezeteket segítve.

Mindenki figyelmébe ajánljuk a részvételt ezen az online árverésen, ahol 2018.11.10-én éjfélig lehet licitálni 10 alkotásra a FODISZ Facebook oldalán, a “FODISZ 10 Jótékonysági Aukció fényképalbumnál”, az egyes képek alatt hozzászólásként, mindig az utolsó hozzászólás licitajánlatát figyelembe véve.

Kezdő kikiáltási ár, alkotásonként: 10 000 Ft. Licitlépcső minimum 1000 Ft.

A jótékonysági aukcióból befolyt összegek kedvezményezettjei fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó civil szervezetek, illetve intézmények.

A képeket ezen a linken lehet megtekinteni, licitálási lehetőség ugyanitt:

https://www.facebook.com/222834807734482/photos/?tab=album&album_id=2416261541725120

Hozzászólások lezárva.