„Itt a két kezem” –Jótékonysági est 2023 beszámoló

A Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület immáron hetedik alkalommal rendezte meg a jótékonysági estet, ami egyben a 30 éves megalakulás jubileumi ünnepsége is volt.

Az egyesületünk küldetésként vállalta fel, hogy a súlyos és halmozottan fogyatékos embereknek is megfelelő és biztonságos élettereket, intézményeket hozzon létre.

A Lépegető Fejlesztő Iskola, a nappali intézmény, a „Csillagház”
Ápoló-Gondozó Lakóotthon, a fejlesztő foglalkoztatás és a főzőkonyha működtetése, mind-mind hatalmas kihívás a mindennapokban.

A térségünkben ezek a szociális szolgáltatások hiánypótlóak, napi
szinten 50 fő értelmi sérüléssel vagy autizmussal élő személy
mindennapjait kell megszervezni.
Sajnos az állami normatív támogatás és a térítési díjból befolyt összeg az intézmények működési költségének kb. 65%-át fedezi.
Egyesületünk folyamatos pályázatírással próbál a hiányzó forrásokhoz jutni, ami esetleges és kiszámíthatatlan.
Szerencsére a jótékonysági rendezvényeink mindig sikeresek, köszönhető ez Vésztőn és a környező településeken élő támogatóinknak, akik személyes részvétellel, önkéntes munkával és pénzbeli adományaikkal több, mint 30 éve segítik munkánkat.
2023-ban megvásároltunk egy kiürült iskolai épületet, melynek
felújítását, korszerűsítését tudjuk elindítani az esten befolyt
összegből.

Megtisztelő volt számunkra, hogy Fülöp Attila a Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkár és Karakas Anikó Vésztő Város polgármestere elvállalták a fővédnökséget.

Külön öröm volt számunkra, hogy díszvendégként köszönthettük Papp Ágnest az ÉTA Országos Szövetség elnökét, Kővári Editet az AOSZ Országos Szövetség elnökét, Kovács Henriettát az Autistic Art ügyvezetőjét, valamint a képviselő testület megjelent tagjait és a helyi intézmények vezetőit.

Elmondhatatlanul boldogok voltunk, hogy a felkért művészek
felejthetetlen perceket szereztek vendégeinknek és a közönségnek.

Varga Anikó
Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület
vezetőségi tag

Hozzászólások lezárva.