Bringázz a Strázsásokkal!

A Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet az idei évben 3 db speciális biciklivel gazdagodott a Tesco által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programnak köszönhetően.

A „ParaBringa” pályázat célja – ahogy ezt a vásárlók tájékoztatására szolgáló ismertetőben is megfogalmazták – megmutatni a helyi közösségnek, hogy az értelmi akadályozottsággal élő fiatalok számára is fontos az egészséges életmód. Ők is szívesen sportolnak, mozognak a szabadban, főleg, ha ezt barátaikkal közösen tehetik. Csak annyi a különbség, hogy nekik szükségük van egy kis plusz kreatív segítségre. Ezt nyújtja a ParaBringa.
A speciális biciklik lehetővé teszik, hogy az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok életébe – akadályozottságukat legyőzve – beépüljön a rendszeres testedzés. A napi biciklizés hatására edzettebbek lesznek, a szabad levegőn történő testmozgás erősíti immunrendszerüket.
A sportolás mellett a kerékpározás megoldja a fiatalok önállóan történő ingázását lakóhelyük és a tanyán lévő munkahely közt. Az a tudat, hogy ők is ugyanúgy közlekednek, mint a városi és környékbeli emberek, növeli önbizalmukat, csökkenti a másság érzetét.
Napi szinten láthatóak lesznek az utakon, bizonyítják, hogy sok mindenre képesek, igyekezetükkel példát mutatnak. A közösség még könnyebben fogadja el őket, amikor látják, hogy másságuk nem is annyira más.
A biciklizés, a mellett, hogy közlekedési mód, szabadidős tevékenység is. Épek és sérültek közös sportolása egyrészt fontos az egészséges életmód szempontjából, másrészt újabb lehetőség a társadalmi inklúzió megvalósításához.

Hozzászólások lezárva.