KÖSZ! Program – közösségi szolgálat támogató -és fejlesztő pályázat

2012-ben Magyarországon is bevezetésre került középiskolás diákok számára az Iskolai Közösségi Szolgálat. 50 óra közösségi szolgálat teljesítése kötelező minden olyan középiskolás diák számára, aki 2016. január elsejét követően érettségizik.

A közösségi szolgálat sikeres megvalósulása érdekében a MOL Új Európa Alapítványa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázati programot indított KÖSZ! Program címmel.
A KÖSZ! Program célja, hogy támogassa a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával megvalósuló új iskolai közösségi szolgálati projekteket.

A KÖSZ! Program keretében támogatást igénylő programoknak minden szempontból meg kell felelni az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos elvárásoknak. Ezek közül a legfontosabbak:

  • megfelelő mentor (IKSZ koordinátor) megválasztása
  • együttműködési megállapodás megkötése az oktatási intézménnyel
  • diákok felkészítése a közösségi szolgálatra, majd a tapasztalatok feldolgozása
  • a közösségi szolgálat teljesítésének megfelelő dokumentálása

A projekteknek valós helyi igényt kell kielégíteni.

A pályázatban támogatás igényelhető a tervezett programmal kapcsolatban felmerülő költségekre, így azokat nem a fogadó szervezetnek kell fedeznie. Az elnyerhető támogatás vissza nem térítendő hozzájárulás, amelyet a nyertesek előfinanszírozásként kapnak meg. A támogatás felhasználásáról a projekt befejezését követően pénzügyi és szakmai beszámolót kell a pályázónak benyújtani.

A következő költségtípusokra kérhető a támogatás:

  • anyagköltség, fogyóeszköz (pl. festék, ceruza, papír, kézműves eszközök és alapanyagok, kertészeti eszközök, könyvek, hangszerek, élelmiszer stb.);
  • kommunikációs és dokumentációs eszközök (pl. fényképezőgép, dvd, cd, pendrive, diktafon, nyomdai költségek stb.);
  • utazási vagy szállítási költség;
  • mentor (IKSZ koordinátor a civil szervezetnél) költségei (a projekt összköltségének max. 25{729cabe77cfad22e328e3f52dde1cef5a1d84c61b4eb2c69baf36222cdbb8fc4} megbízási díjként, vállalkozói szerződés keretében vagy bérként kifizetve).

Az elnyerhető támogatás vissza nem térítendő hozzájárulás.

A pályázatokat az online pályázatbenyújtási felületen keresztül lehet beadni. Az online pályázatok benyújtásához regisztráció szükséges, regisztrálni az alábbi felületen lehet

A regisztrálás határideje: 2017. november 9., éjfél. A regisztrációt 48 órán belül hagyják jóvá, erről e-mailben küldenek értesítést.

A pályázat benyújtásának határideje:2017. november 15., éjfél.

A pályázat benyújtása előtt kérjük, olvassa el a részletes pályázati felhívást, valamint a tájékoztatót az Online Pályázati Adatbázis használatáról itt.

Hozzászólások lezárva.