Képes beszámoló ÉTA D.Ö.K.SZ. programról

Az ÉTA Országos Szövetség Diák önkéntes és közösségi szolgálatában részt vevő fiataloknak 2023.október 21-én kulturális-szabadidős és közösségépítő programot szerveztünk a Miniszterelnöki Kabinetiroda támogatásával.

A program célja a többségi és speciális iskoláinkhoz tartozó közösségi és önkéntes szolgálatot végző diákok egy kulturális-szabadidős program keretében alaposabban megismerhessék egymást .

A program a Hősök terén kezdődött, ahol a XVII. kerületi Balassi Bálint 8 évfolyamos gimnázium diákjai mutatták be a tér és a Városliget nevezetességeit vidékről érkező társaiknak. Itt közös fotók készültek. Ezután átsétáltunk a Magyar Zene Házába, ahol megnéztük a ” Nekünk írták a dalt – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig „ interaktív időszaki kiállítást . Itt lehetőségünk nyílt kipróbálni egy stúdióban való éneklést, gitározást, dobolást, szintetizátoron való zenélést. A fent említett korszak jellegzetes utca és város képét is megnézhettük. A kor jellegzetes boltjainak kirakatában rácsodálkoztunk a KERAVILL-ban kapható “Rakéta” porszívóra, a diavetítőre, kávédarálóra, az akkor újdonságnak számító nagy képernyős tv-re, míg a Röltex kirakatában a korra jellemző ruházati és rövidáru termékekre. A másik teremben a nagy lemezek borítóinak színes kavalkádja fogadott, valamint az akkor ritkaság számba menő MK27-es kazettás magnó és szalagos magnók hívogatták az érdeklődőket. A színpadon Omega, Illés koncertfelvételek , míg a sarokban zenegép ontotta a régi idők nagy slágereit. A Barkas turnébusz sem maradt ki a látnivalók közül, valamint a zenei korszakokat bemutató terem is nagy érdeklődésre tartott számot. Egy, a korra jellemző hangulatosan berendezett szobában pihenhettünk egy keveset. A kiállítás végén a retro boltban ha akartunk vásárolhattunk konyhai retro képeket, Melba csokit, Párizsi kockát, Turbo rágót (benne autós matricával),Duna kavicsot, felhúzható ugráló békát, retro radírt és tollat, bakelit és CD lemezeket és rácsodálkoztunk arra, hogy itt még bambi is kapható….

A kiállítás végén közös fotózást követően a Stefánia úton végig sétálva megcsodáltuk a Stefánia Palotát a Magyar Földtudományi Intézetet és a Puskás stadiont, majd a Kerepesi úti Burger Kingben megebédeltünk . Ebéd közben jókat beszélgettünk és program végén mindenki mosolygós vidám arccal egy kellemesen eltöltött nap élményeivel és emlékével tért haza.

Köszönjük ezt a csodálatos napot az ÉTA Országos Szövetségnek és a Miniszterelnöki Kabinetirodának akik támogatták a program megvalósulását.

Pápai Hajnalka
DÖKSZ programfelelős

Hozzászólások lezárva.