A Nem Adom Fel Alapítvány támogatott lakhatást indít

A Nem Adom Fel Alapítvány a tulajdonában lévő, VIII. kerület, Baross utca és Vasas köz sarkán nyíló, kétszintes, összesen 140 nm-es ingatlanban tervez elindítani egy támogatott lakhatási egységet 2024. első negyedévében.

Az ingatlan kialakítása, felújítása folyamatban van, ennek keretében a földszinten kialakításra kerül egy nagyobb méretű közösségi tér, egy konyha-étkező, egy fürdőszoba és egy lakószoba, amelybe akár mozgásban akadályozott személy is költözhet.

Az emeleti szinten további 4 lakószoba kerül kialakításra.
minden szobához külön fürdőszoba fog tartozni;
A támogatott lakhatási egységet 8-9 lakóra tervezik, ami azt jelenti, hogy a szobák, a földszinti, akadálymentes egységet leszámítva 2 személyesek.

Elsősorban olyan lakójelölteket várnak, akik részben önállóak, vagyis inkább egyfajta életvezetési koordinációt igényelnek és nem folyamatos segítői jelenlétet. Ez azt jelenti, hogy éjszakai felügyelet és folyamatos hétvégi ügyelet nem lesz az ingatlanban. A lakók számára 2 segítő munkatárs ad majd támogatást a mindennapokban.

Akit érdekelne a lehetőség, és szeretne többet megtudni a feltételekről, jelezheti szándékát a konyamaria@nemadomfel.hu email címen.

(Forrás: Nem Adom Fel Alapítvány információ)

Hozzászólások lezárva.