Véget ért a nyár, véget értek a családi nyári programok 2023-ban

Az idei szezont 5 tagszervezetünktől 7 család, összesen 19 fő (és két kutyus) zárta Balatonmáriafürdőn, velük 2023. szeptember 4-10. között töltöttünk el egy tartalmas hetet a Regens Wagner Alapítvány vendégházában.

A pihentető környezetben a családoknak még az utószezonban is volt lehetőségük együtt és önállóan is kikapcsolódni, felfedezni a környező településeket és látnivalókat, sőt, a kedvező időjárás miatt még strandolni is tudtak a családok több napon keresztül, ami szeptember első hetében külön ajándék. A részvevők megismerték egymást, nyitottan és érdeklődően fordultak a program-koordinátorokhoz és egymáshoz is. A családok szívesen bekapcsolódtak a közös programokba, együtt alakítottuk azokat az ő igényeik és jelzéseik alapján. A családok külön is szerveztek maguknak 1-1 napos kirándulást és programot, és volt, akinek a hosszú alvás, vagy éppen a csendes elvonulás jelentette a kikapcsolódást és az igazi pihenést.

A hétfői nap az utazásról és megérkezésről szólt, első este az egyhetes program kereteinek megbeszélése, és javasolt programok rövid átbeszélése után még egy kis ismerkedésre is maradt időnk és energiánk. Az ismerkedés során mindenki mesélt magáról röviden, és arról, hogy mit szeret csinálni szabadidejében. Az első teljes napon, kedden közös kirándulásra indult a csapat a Bokros-hegyre és a Hamvas Béla kilátóhoz, a séta során volt lehetőség ismerkedésre, beszélgetésre, valamint a csodás balatoni szőlővidék szépségeinek megismerésére is. A néhány kilométeres séta után közösen ebédeltünk, majd a szabad délután után estére előkerült néhány társasjáték is. A további napok programja az igények és időjárás adta lehetőség szerint formálódott, az első napokon a hűvösebb és szeles időnek köszönhetően a strandolás helyett az aktívabb közös időtöltés került előtérbe. Szerdán a családok nagy részével Balatonfenyves felé vettük az irányt, ahol kipróbáltuk a helyi kisvasutat Csiszta Fürdő irányában, estére pedig még egy fagyizással egybekötött közös naplementenézésre is volt igény a családok részéről. Csütörtök délelőtt megismerhettük a Regens Wagner Alapítványt, a munkásságukról és a legfontosabb tudnivalókról az Alapítvány intézményvezetője mesélt az érdeklődő családoknak. Délután-estefelé csapatosan álltunk neki a bográcsos paprikás krumpli előkészítéséhez, majd a szúnyogok hadának köszönhetően a szállás közös konyhájában töltöttünk el egy szuper estét végtelen UNO kártyapartikkal, beszélgetéssekkel, és finom falatokkal. Péntektől végre az időjárás is kedvezett a strandolni vágyóknak, így a családokkal együtt élvezhettük a Balatont és a napsütést a parton. Társasjáték, beszélgetés, közös időtöltés a parton, néhány család pedig kihasználva a jó időt, távolabbi kirándulásra indult Keszthely, Tapolca és más települések felé. Az utolsó nap sem telt el eseménytelenül, délelőtt több családdal séta hajóztunk, majd egy kis pihenőt és strandidőt követően estére közös palacsintasütést szerveztünk. Az utolsó közös estét a palacsinták elfogyasztásával, közös UNO partykkal és jó beszélgetésekkel zártuk.

És ezzel zártuk az ÉTA Országos Szövetség idei nyári programjait is Balatonmáriafürdőn.

A nyári program során érdekes és értékes embereket ismerhettünk meg, reméljük, hogy a családok számára is maradandó emlékként marad meg tábor, és szívesen emlékeznek vissza az egyéni és a közös élményeikre is.

Hozzászólások lezárva.