Közös ÉTA – HSOÉSZ tematikus napot tartottunk

Szövetségünk a Halmozottan Sérültek Országos Érdekvédelmi Szövetségevel (HSOÉSZ) közösen újabb tematikus napot szervezett, ezúttal Győrzámolyban tartottunk közös szülőfórumot. A rendezvényt a két ernyőszervezet közös tagszervezete, az Egy a világunk Alapítvány közössége és a hozzájuk kapcsolódó szervezetek hívták életre.

A rendezvényt Győrzámoly polgármestere, Pulai Nikoletta és Kovácsné Tremmel Nóra, az Egy a világunk Alapítvány vezetője nyitotta meg.

A köszöntést követően Papp Ágnes (ÉTA Országos Szövetség) és Pusztaföldi Judit (Hsoesz) röviden bemutatta a két szervezetet és a súlyosan halmozottan fogyatékossággal élő személyekért végzett közös munka legfontosabb elemeit.

A szakmai napot Polacsek Krisztina, a REHAB Zrt. üzletágvezetője folytatta a súlyosan halmozottan sérült emberek speciális igényeihez igazodó segédeszközök bemutatásával.

Őt követően Molnár István János fogyatékosságügyi szakértő foglalta össze a legfontosabb jogi tudnivalókat a súlyosan halmozottan fogyatékossággal élő fiatal felnőttek iskolai és iskola utáni életéhez kapcsolódóan.

Az előadások után mind a ketten részletesen válaszoltak a közönség feltett kérdéseire, felvetéseire. Külön köszönjük, hogy megismerhettük a Győri Egyházmegyei Karitász helyben végzett tevékenységeit, valamint a célcsoport által igénybe vehető támogatásait és szolgáltatásait is.

Köszönjük az Egy a világunk Alapítványnak a szervezést, előadóinknak a tartalmas és interaktív előadásokat, és köszönjük a közös gondolkodást és tapasztalatmegosztást a súlyos halmozott fogyatékossággal élő személyeket nevelő családok, valamint az őket támogató helyi szakemberek és szolgáltatók közös feladatairól és lehetséges együttműködéséről.

Hozzászólások lezárva.