Elindult az ACT-Inclusive nemzetközi projektünk

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy Szövetségünk új projektje hivatalosan is megkezdte munkáját! A 3 éves projektben együttműködő nemzetközi partnereinkkel közösen egy befogadóbb oktatási környezet kialakításáért és az inklúziót támogató oktatási szemlélet megerősítésén fogunk dolgozni közösen. Szövetségünk munkatársai a program első személyes találkozóján jártak Párizsban 2023. február 17-én.

A találkozó remek alkalmat adott a partnereink személyes megismerésére, a projekt indítását segítő legfontosabb kérdések tisztázására, valamint az aktuális szakmai munka hatékony lebonyolítására. Az egy napos találkozón megismerhettünk több olyan nem-formális oktatáshoz kapcsolódó példát, szemléletformálást segítő eszközt, amelyet az egyes tagországokban alkalmaznak, beépíthetőek a projektbe és akár könnyen adaptálhatóak más országok számára is, valamint aktívan folytattuk a projekt kutatási tevékenységéhez kapcsolódó előkészítő munkát is.

Mindezek mellett esti közös programunkon volt lehetőségünk egymást és egymás munkáját is kicsit mélyebben megismerni, így a találkozó mind szakmailag, mind emberileg nagyon hasznos volt, számunkra. Örülünk a személyes találkozásnak, és nagyon várjuk a partnereinkkel közös aktív munkát!

Együttműködő partnereink:

COGAMI (Spanyolország)
Center VAL (Szlovénia)
CARDET (Ciprus)
L’ADAPT (Franciaország)
EASPD (Belgium)

A projekt legfontosabb híreivel, előrehaladásaival folyamatosan jelentkezünk itt és a Facebook csatornánkon, valamint a projekt hivatalos csatornáin.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával valósul meg.

Hozzászólások lezárva.