Nonprofitok flow-ban

A Flow Alapítvány „NonProfitok Flow-ban” címmel pályázatot hirdet civil szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyéb nem forprofit szervezetek (csoportok, közösségek) számára.

Ezúttal kiemelten iskolák és olyan civil szervezetek számára kínálunk fejlesztési lehetőséget, amelyek tevékenységükkel széles társadalmi hatást fejtenek ki, és céljaik megvalósítása érdekében szeretnék megerősíteni szervezetüket.

A pályázat során előnyben részesítjük azon civil szervezeteket, akik stratégiájuk újrafogalmazásával, vagy más módon szeretnének felkészülni a válság hatására és következményeire,
a társadalmi vállalkozásokat, a tanári, szülői szervezeteket, csoportokat, közösségeket.

Lehetséges fejlesztési témák, területek a pályázat keretében

  • stratégia- és jövőképalkotás
  • vezetésfejlesztés
  • vezetőképzés – tréning, tréningsorozat, vezetői coaching
  • együttműködésfejlesztés, csapatépítés
  • készségfejlesztő tréningek (kommunikáció, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, prezentáció, változáskezelés, projektmenedzsment stb.)
  • személyes fejlesztés, tanácsadás
  • egyéni- és csoportos coaching, teamcoachig
  • szervezeti felépítés kialakítása / átalakítása
  • belső folyamatok kialakítása és/vagy fejlesztése
  • komplex fejlesztési folyamat
  • változásmenedzsment, szervezeti változások támogatása

A fejlesztési alkalmakat/folyamatot a pályázó igényei/szükségletei és vállalása alapján vele közösen alakítjuk. Fontos, hogy mind a szervezet vezetői, mind a munkatársak elkötelezettek legyenek a fejlesztés iránt, valamint, hogy a szervezet biztosítsa a szükséges saját erőforrásokat, és vállalja a kért önerőt.

Jelentkezési határidő: 2023. január 20. 16.00

A pályázat nyertesei 2023. február 20. és 2024. február 20. között vehetik igénybe a fejlesztési szolgáltatást.

A támogatás formája és mértéke

A pályázat keretében a fejlesztő szakemberek munkáját (munkaidejét, szakértelmét, tapasztalatát) és a programokhoz szükséges eszközöket biztosítjuk. A nyertes pályázók anyagi támogatásban nem részesülnek.

Egy pályázó 1-10 tanácsadói napra pályázhat. (A tanácsadói nap egy tanácsadó egy munkanapját jelenti. Amennyiben két tanácsadó dolgozik a szervezettel egy adott napon, az két tanácsadói napnak számít.)

Az elvárt önerő mértéke 35 000 Ft/tanácsadói nap. A pályázóktól önerő vállalását kérjük, mert tapasztalatunk szerint a saját teherbíráshoz illeszkedő önerő elősegíti a szervezet „tudatos megrendelőként” való működését, erősíti a saját fejlődéséért, változásáért való felelősségvállalást.

A megvalósuláshoz szükséges egyéb feltételeket a fejlesztésben részt vevő szervezet biztosítja – pl. helyszín/terem, szállás, ellátás, a résztvevők ideje, jelenléte, a tanácsadók szállása, ellátása, útiköltsége.

Jelentkezés

Pályázni a pályázati adatalap kitöltésével lehet. Kérünk továbbá egy kreatív bemutatkozást, amely a pályázó szervezet

küldetését,
múlt évi tevékenységét,
vezetőit, munkatársait, önkénteseit
mutatja be, és kitér

a támogatási igény hátterére
az elérendő eredményre, a fejlesztés várható/remélt hatására.
A kreatív bemutatkozás formája lehet: háromperces videó, legfeljebb 10 diából álló ppt, prezi, vagy bármilyen egyéb kreatív anyag.

A fájlt vagy az elérhetőségi linket a hello@flowalapitvany.hu e-mail-címre várjuk.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2023. január 20. 16.00

Elbírálás

Civil szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyéb nem forprofit szervezetek (csoportok, közösségek) pályázatát várjuk, amelyek a magyar társadalom fejlődéséért tevékenykednek valamilyen módon. Politikai pártok, politika közeli mozgalmak és szervezetek pályázatát nem támogatjuk.

A pályázatokat a Flow Alapítvány vezetőiből és kuratóriumából álló bizottság bírálja el. Az Alapítvány összesen 80 tanácsadói nap megvalósulását támogatja.

Az elbírálás fő szempontja, hogy a benyújtott pályázat – a teljeskörűen kitöltött kérdőív és a kreatív bemutatkozás – mennyiben tükrözi a szervezet elkötelezettségét a saját fejlődéséért.

A pályázókat legkésőbb 2023. február 20-ig értesítjük a pályázatuk elbírálásáról.

A pályázók bővebb tájékoztatást a hello@flowalapitvany.hu e-mail-címen kérhetnek.

(Forrás: -flowalapitvany.hu-)

Hozzászólások lezárva.