Idén is sikeresek az ÉTA családi táborai

Képes-szöveges élménybeszámoló következik az első két turnusról.

Itt a nyár, elkezdődtek a nagysikerű nyári táborok Szövetségünk szervezésében. Az idei szezont 6 tagszervezetünktől 7 család, összesen 20 fő nyitotta meg Balatonmáriafürdőn. Június elején a Regens Wagner Alapítvány vendégházában töltöttünk el egy aktív és tartalmas hetet.

A pihentető környezetben a családoknak volt lehetőségük együtt és önállóan is kikapcsolódni, strandolni vagy éppen felfedezni a környező településeket, látnivalókat.

A részvevő családok tagjai hamar megtalálták a közös hangot, egy jókedvű ismerkedős este után nyitottan és érdeklődően fordultak a program-koordinátorokhoz és egymáshoz is. Felsorolni is nehéz, mennyi minden fért bele az egy hétbe… az igényekre reagálva szinte minden napra formálódott valamilyen közös program, ami a szülők és a fogyatékossággal élő családtagok számára is izgalmas volt.
Közös fagyizás és naplementenézés a kikötőben, közös séta a szomszédos Bokros-hegyen, hajókázás, a Badacsony „meghódítása”, kisvasutazás Fenyvesen – ezek mind olyan programok, amelyekre biztosan nagy élményként fogunk visszagondolni sokáig. Az eseménydús napokba még egy szuper közös bográcsozás is belefért, a zárónapon pedig több mint 100 (!) palacsinta készült el a résztvevő családok, fiatalok aktív részvételével.

A közös beszélgetések során érdekes és értékes embereket ismerhettünk meg, reméljük, hogy a családok számára is maradandó emlékként marad meg a tábor – nekünk biztosan!

Hangulatképek, pillanatképek:

***

A második családi táborunkban 6 tagszervezetünkön keresztül 7 család, összesen 19 fő vett részt. Összességében a tábor jól sikerült, a családok egy élményekkel és számos hasznos eszmecserével teli egyhetes időszakot zártak Balatonmáriafürdőn, ahol természetesen a pihenésé és kikapcsolódásé (is) volt a főszerep.

Miután a családok megérkeztek a táborhelyre, mindenki kipakolt, majd első este rövid bemutatkozással megismerkedtek egymással a résztvevők. A családok többsége nyitott volt a közös programokra, gyorsan megtalálták a csoporttal a közös hangot. A szuper strandidőnek köszönhetően már az első napokban az egész közösséget érintő stabil programmá vált a délelőtti fürdőzés, a labdajátékok a vízben és a napozás, valamint az esti beszélgetős, zenehallgatós programokon is mindenki szívesen vett részt.

A táborban fontos szerep jutott közös programoknak: a családok közösen készítettek palacsintát, együtt fagyiztak és sétáltak el a kikötőhöz, valamint több család badacsonyi hajókiránduláson és/vagy Keszthelyi kiránduláson is részt vett. Az utolsó nap közösen készítettek bográcsos babgulyást, majd búcsúzáskor a családok részletesen elmesélték, hogy nagyon jól érezték magukat és örömmel jönnének máskor is.
Reméljük, hogy lesz még alkalmunk a találkozásra!

Válogatás az emlékezetes pillanatokból:

Hozzászólások lezárva.