Az Én Közösségi Szolgálatom avagy “Közösségi Szolgálat a jövőben” alkotói pályázat díjátadója

2021. december 03-án az ÉTA Országos Szövetség központjában zajlott le Az Én Közösségi Szolgálatom – avagy “Közösségi szolgálat a jövőben alkotói pályázat díjátadója.

Kép a díjátadóról

A pályázatra 6 iskolából 18 nevezés érkezett.
A zsűri , melynek tagjai Papp Ágnes, Nemeskéri János, Csada Péter és Bíró Hajnalka voltak, három kategóriában az alábbiak szerint értékelte a pályaműveket:

Irodalom-Esszé kategória

1. helyezett: Czille Szemirámisz Roberta (Mezőkovácsháza) Hunyadi János Gimnázium

Adni és kapni (ITT OLVASHATÓ >>>)

A benyújtott 6 értékes, színvonalas alkotás közül a felkért értékelők egyhangúan Roberta pályázatát tartották a legjobbnak. Roberta már kiskorában anyukája révén tapasztalta, hogy a környezetünkben vannak olyan emberek, akik segítségre szorulnak.
Roberta azt mutatja be, aki nyitott szemmel jár, önzetlen szívvel fordul a világ felé, az látni képes az elesett ember gondját és kis segítséggel szebbé teheti az élete egy-egy pillanatát, de ez egyben örömet is okoz a segítőnek is.
A vele történteket kedvesen, érzelmesen írta le és foglalta össze a pályázata végén kis verssel a tanulságot: aki ad, az egyben kap is.

2. helyezett: Sebesi Julianna Budapest XV. kerületi László Gyula Gimnázium, Önkénteskedés a jövőben
Elkötelezett ,bölcs gondolatok, rávilágít arra, hogyan alakul ki egy fiatal személyisége.

3.helyezett:Tóth Scarlett, (Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium) Önkénteskedni menő című pályázata
Szép gondolatokkal fogalmazza meg mit jelent számára az önkéntesség.

Különdíj: Csabai Boglárka (Budapest XV. kerületi László Gyula Gimnázium), Önkénteskedés a jövőben
A technika és az ember kapcsolatát bontogatja ki.

Fotó-video kategória

1. helyezett: Csontos István, Víg Árpád, Wittmann Mátyás (Budapest XV.kerületi László Gyula Gimnázium) Az alkotás ITT MEGTEKINTHETŐ >>>

Az elkészített video jól demonstrálja, hogy mennyire fontos a közösségi szolgálat és érdemes e tevékenységnek részese lenni.
Sebesi Julianna hitelesen és meggyőzően mondja el, hogy milyen sokat jelentett neki a közösségi munkája, érdemes az ÉTA közösségi csapatának tagja lenni. De fontos a szolgáltatásban végzett munka mellett a közösségi élmény megélése is.

2. helyezett: Hupczej Henriett Mezőberényi Petőfi Sándor evangélikus Gimnázium

Tartalmas anyag, mely felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára. Egyfajta toborzó is. Alkotása ITT LÁTHATÓ >>>

Rajz-képzőművészet kategória:

1. helyezett: Bódi Dominika (XVII.kerületi Balassi Bálint 8 évfolyamos gimnázium)

Bódi Dominika képe

Bódi Dominika alkotása kiemelkedett a beadott pályázatok közül. A benyújtott pályázat egy művészeti tehetséggel megáldott diák szépen komponált festménye.

Dinamikát ad a festménynek a három dominás szín megválasztása. A középen ülő lány hátterében a zöld, az előterében a barna színek mellett, ellentétes hatást vált ki a kékkel megfestett benyúló személy képe. A kép közepén húzódó padként használt ülés vízszintes vonala és a függőleges fák és tálat nyújtó alak szintén erősítik a színek ellentétét.
Dominikát csak biztatni lehet, hogy folytassa tovább a rajzolást, festést. Profi, kimagasló alkotás.

2. helyezett: Gyöngyi Kitti Krisztina (Esztergomi Montágh Imre EGYMI Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Oktatás-Nevelést végző Intézmény)

Üvegfalak nélkül
Ötletes, jó technika.

3. helyezett: Kniezl Kevin (Esztergomi Montágh Imre EGYMI Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Oktatás-Nevelést végző Intézmény)

Buszkísérés
Részletes, finom munka

Különdíj: Zborai Luca Martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

Nagyon jó rajz, megható háttérsztorival. Luca azt a helyszínt rajzolta le ahova kijárnak Laurával, egy nagyon súlyos beteg, állandó görcsök között szenvedő „kislány”-hoz beszélgetni, társaságot , társas kapcsolatot biztosítani.
A középpontban Timike látható, jobbra fent az Anyukája, Ida néni: bal oldalon a két önkéntes nagylány, Luca és Laura.
Timike sajnos majdnem mindig fekszik, fájdalmai vannak. Amikor Luca megmutatta a rajzát és megláttam, első reakcióm az volt. hogy „milyen szépen mosolyog a rajzon Timike!” , azt válaszolta, hogy „azért rajzoltam ilyenre, mert azt szeretném, ha Timike mindig így mosolyogna!” …. – megható pillanat volt igazán! illetve még a nyáron készített Luca néhány rajzot a táborban is.

-Pápai Hajnalka programfelelős-

Hozzászólások lezárva.