Mastercard Pro Bono Program 2020

A Mastercard magyarországi kereskedelmi képviselete az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével 2020-ban is meghirdeti civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára a szakértelmen alapuló pro bono felhívást.

A Mastercard budapesti irodája immár ötödik alkalommal nyújt pro bono, szakértelmen alapuló támogatást. A már meglevő társadalmi felelősség vállalás programok kiegészítő eleme a munkatársak szakértelmének biztosítása, társadalmilag hasznos projektek támogatása érdekében. A Mastercard elsősorban olyan projekteket kíván támogatni, melyek összhangban állnak a cég számára fontos környezetvédelem, esélyegyenlőség és gyermekvédelem értékekkel, de várja az innovatív, komoly társadalmi hatást generáló projekt ötleteket más területekről is. Az idei évben külön figyelmet kapnak, a korona vírus járvány kapcsán keletkező társadalmi kihívások kelezését szolgáló kezdeményezések.

Kinek szól?

Olyan szervezetek és társadalmi vállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek alaposan előkészített, konkrét, mérhető, reális és szervezeten belülről is támogatott projekteket kívánnak fejleszteni illetve üzletileg is értelmezhető szervezeti kihívásokat megoldani. Olyanok jelentkezésesét várjuk akik, kellően átgondolt, előkészített, reális, a szervezet vezetősége által is támogatott fejlesztési ötletet kívánnak benyújtani, a meghatározott tudásterületek felhasználása révén.

A szerveztek az alábbi területeken vehetik igénybe a szakmai támogatást:

A. Üzleti tanácsadás: projektek vagy folyamatok megtervezése, a szervezet folyamatainak átvilágítása és segítése a sikeres projekt megvalósítás érdekében. Szolgáltatások vagy termékek megfelelő előállításának tervezésének támogatása.

B. Kommunikáció és marketing stratégia: a projektek vagy termékek különböző kommunikációs stratégiának, csatornáinak, üzeneteinek és felületeinek megtervezése és szolgáltatást igénybevevők elérésének optimalizálása, a projekt ismertségének maximalizálása.

C. Értékesítési és szolgáltatásfejlesztési ismeretek: hogyan lehet a potenciális ügyfelekhez eljutni és értékesíteni a szolgáltatásokat, melyek az eredményes szolgáltatások ismérvei, mit lehetnek a szervezetek az eredményes szolgáltatások megvalósításáért és az ügyfelek maximális elégedettségének elérése érdekében.

A Mastercard pro bono támogatás fő elemei

Prezentáció, az előzetesen kiválasztott 4 – 5 szervezet rövid bemutatót tarta a Mastercard munkatársai számára a megoldandó szervezeti kihívásról, mely egyúttal a szervezet rövid bemutatásra is lehetőséget ad.
Diagnózis felmérés, keretében a megoldandó probléma feltérképezése történik meg, illetve pontosításra kerül a beavatkozás fókusza.
Pro bono maraton, a program fő eleme, mely egy egész napos csapatmunka a kiválasztott szervezet illetve a Mastercard munkatársainak részvételével (reggeltől, késő délutánig tartó intervallum).
Utánkövető konzultációs alkalmak, melyek a maraton utáni időszakban valósulnak meg, ha ezt a projekt indokolttá teszi és mindkét fél igényli.

Részvételi feltételek és kiválasztási folyamat

A pályázat nyitott minden Magyarországon bejegyzett, non-profit szervezet és társadalmi vállalkozás számára.

Jelentkezni 2020. szeptember 7. hétfő 18.00 óráig lehet a https://cutt.ly/wtZi1j4 címen elérhető felületen.

A jelentkezési lapban kérjük fejtsék ki, hogy a milyen szervezeti kihívás / szükséglet mentén fogalmazódik meg a szakértői támogatási igény. Fontos továbbá, hogy érzékelhető legyen, hogy a szervezet mit tett ez idáig a megoldás érdekében, mit szeretne elérni a probléma megvalósításával, milyen célcsoportokra milyen hatással lehet az adott fejlesztés, illetve mit tud a szervezet tenni a létrehozott eredmények fenntartása érdekében.

További, részletesebb infók:

https://www.nonprofit.hu/palyazatok/Mastercard-Pro-Bono-Program-2020

Kapcsolat:

Önkéntes Központ Alapítvány
F. Tóth András
E-mail: ftoth.andras@onkentes.hu

Hozzászólások lezárva.