Idén újra Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program

A programról:

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. E nyílt napon a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét.

***

Idén, május 14-én a fogyatékos résztvevők a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is fél napot tölthetnek egy általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben.

A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos emberek igényei, ötletei alapján keressük meg, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli. A fogadó munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező fogyatékos látogatónak. A találkozás során nem hagyjuk egyedül a résztvevőket, a fogyatékos embereket felkészített kísérők (alapítványunk munkatársai ill. önkéntesek) kalauzolják a munkahelyekre, szükség és igény esetén támogatják a helyszínen a folyamatot.

A speciális nyílt nap folyamán:

· a fogyatékos résztvevők

o megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel
o kipróbálhatják magukat egy új közegben és szerepben
o nem csak egy álmuk teljesül, hanem reálisabb elképzeléseket alakíthatnak ki az elképzelt pozícióról és a munkavállalási lehetőségeikről

· a munkáltatók

o kipróbálhatják, mennyire befogadó a csapatuk
o megtapasztalják a fogyatékos munkavállalóval való együttműködést
o átértékelhetik a saját munkájuk értékét is

A program célja a tapasztalatszerzés, nem a munkaközvetítés.

A 2020. tavaszán Budapesten a Salva Vita Alapítvány maximum 15 fogyatékos ember munka-álmát tudja egy napra megvalósítani. Amennyiben ennél többen érdeklődnek a program iránt a fővárosban, a jelentkezők közül választanunk kell.

A program országos hatókörű, az ország területén várhatóan több mint 200 fogyatékos ember vehet részt a programban.
A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.

További információk és jelentkezés a nekedmunka.hu honlapon.

valamint:

Bencsik Orsolya
„Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!” programvezető
Salva Vita Alapítvány

bencsik.orsolya@salvavita.hu

Hozzászólások lezárva.