Értékteremtő Közösségekért Díj – felhívás jelölésre

A Miniszterelnökség felhívást tesz közzé a 2020. évi Értékteremtő Közösségekért díj adományozására vonatkozóan.

A díj annak a 2011. évi CLXXV. törvény 2. § (6) bekezdés b) és c) pontja szerinti szervezetnek, valamint határon túli civil szervezetnek adományozható, melynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, továbbá annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

Évente legfeljebb 2 díj adományozható, egy természetes személy, illetve egy civil szervezet részére. A díj posztumusz is adományozható.

A díj átadására a 2020. február 1-jén, a civilek napja alkalmából kerül sor.

A díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet, valamint 1.500.000 Ft értékű pénzjutalmat kap.

A díj adományozására a Miniszterelnökség által közzétett felhívás alapján bárki tehet javaslatot. A beérkező javaslatokat a civil és társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár által vezetett bíráló bizottság véleményezi, rangsorolja és tesz javaslatot a miniszternek az adományozásra.

A díj adományozására vonatkozó előterjesztés és nyilatkozat elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2020. január 17. (péntek) 23:59.
A javaslatok kizárólag a fent nevezett mellékletek csatolásával, elektronikusan küldhetőek az alábbi címre: civilhat@me.gov.hu.
Hiánypótlásra nincs lehetőség.

A jelöléshez szükséges információk és dokumentumok az alábbiak:

Hirdetmény
Előterjesztés
Adatkezelési nyilatkozat – civil szervezet
Adatkezelési nyilatkozat – természetes személy

-civil.info.hu-

Hozzászólások lezárva.