Harmincadik születésnap Csömörön

2019. november 29-én ünnepelték Csömörön fennállásuk harmincadik évét. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány 111 fogyatékossággal élő embernek nyújt itt lakhatási lehetőséget, 50 főnek pedig nappali ellátást. Az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nonprofit Közhasznú Kft. Csömörön kívül 12 településen 535 megváltozott munkaképességű munkavállalónak ad munkát, összesen 588 embert foglalkoztat.

Ünnepi beköszönőjében Szekeres Tiborné Erzsike, az alapítvány elnöke és a kft. vezetője elmondta, nagyon örül annak, hogy több száz meghívott ma este velük ünnepel. Beszámolt röviden arról, hogy küzdelmek, akadályok tarkították eddigi útjukat. Voltak és lesznek is kemény időszakok, mert a civil szervezeteknek nagyon nehéz. Viszont annál nagyobb boldogság az, hogy 30 éve léteznek, gyarapodnak, működnek. Vannak csodálatos, tökéletes pillanatok az életükben, amiket örömmel meg kell élniük és azokra emlékezniük. Ez a közösség ezt nagyon tudja. Pedig a lakóik komoly fizikai, pszichikai gondokkal küzdenek. Ők mégis megtalálják ezeket a felemelő pillanatokat. Tudnak nagyon boldogok lenni. Ezt tanulhatjuk tőlük!

Az eltelt 30 év kemény munkájának gyümölcse ott terül el azon a csömöri 2 hektáros területen az Ibolya utca végén. Anna háza, Tibor háza, és a többi lakóépület ad tiszta otthont, nyugalmat a bennlakóknak. A műhelyek pedig védettséget és lehetőséget nyújtanak, hogy képességeikhez mérten alkothassanak a fiatalok. Van, aki csokorba gyűjti a munkadarabot, amivel a másik társa kissé bonyolultabb művelet is el tud végezni. Szőnek, varrnak, gyertyát öntenek, cirokseprűt kötnek, művészi kerámiát égetnek és festenek, adottságukhoz mérten. Mindezt teszik naponta mosolyogva, jókedvvel, hogy az őket segítők életét is felderítsék, köszönetképpen.

-B. Fülöp Katalin-

Hozzászólások lezárva.