Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért)

Szervezete szeretne erősebb támogatói bázist építeni? Szeretnének több önkéntest vagy adományozót bevonni a szervezet munkájába? Fontosnak tartja, hogy megerősítsék kapcsolatukat a szervezetet támogató közösséggel? Készen állnak egy átfogó változásra és egy komplex fejlesztési programra?

Az Open Society Fund Prague pályázatot hirdet Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért) címmel. A fejlesztési programra és forrásra olyan magyar, cseh és szlovák civil szervezetek jelentkezhetnek, akik társadalmi bázist építenek, vagy szeretnék ezt elkezdeni.

Mi a társadalmi bázisépítés?

A társadalmi bázisépítés egy olyan folyamatos, aktív tevékenység, amely során a szervezet tudatosan nyitni kezd az őt körülvevő társadalmi és szakmai csoportok, lehetséges és jelenlegi támogatók, illetve a saját kedvezményezettjei felé, hogy velük élő és kölcsönösen egymásra visszaható kapcsolatot alakítson ki. A létrejövő mélyebb kapcsolatok révén a szervezet tevékenységei, akciói, kommunikációja egyre inkább egy megismert és megértett közönség igényeire, elvárásaira, gondolataira, akár tetteire épülnek. Így a szervezet a társadalmi folyamatokra, az emberek problémáira, a helyzetekre közvetlenül reagálva kezd el működni, a működésének –aktív vagy passzív módon– támogató részeseivé válnak a különböző társadalmi csoportok és egyének. A szervezetet egyre mélyebb és egyre szélesebb támogatói kör veszi körül: adományozók, önkéntesek, támogatók, aktivisták és a szervezet értékeivel azonosulni tudó emberek. A társadalmi beágyazottság növekedése azt eredményezi, hogy megnő a szervezet mozgósító ereje, forrásteremtő képessége, elérése, társadalmi változásokra gyakorolt ereje és társadalmi legitimációja.

A pályázat keretei

A jelentkező szervezetek 20-30.000 € összegű támogatásra pályázhatnak. A forrás mellett a nyertes szervezetek egy komplex fejlesztési lehetőséget is kapnak. A fejlesztés során egy mentor támogatja a szervezetet a projekt céljainak elérésében, a szervezet képzéseken vesz részt és személyre szabott tanácsadást vesz igénybe különböző releváns témákban (pl. online kommunikáció, adománygyűjtés, önkéntesmenedzsment, stb.), hogy fejlessze tudását, helyi és régiós találkozókon oszthatja meg tapasztalatait a többi szervezettel. (A fejlesztési programban való részvétel kötelező a nyertes szervezetek számára.)

A megvalósítandó projektek időtartama kötelezően 24 hónap (2020. január-2021. december).

Milyen szervezetek pályázhatnak?

Legalább két éve működő, aktív civil szervezetek, elsősorban egészségügy, oktatás, környezetvédelmi, szociális, érdekérvényesítés és közösségfejlesztés területről. A szervezet tevékenysége lehet helyi vagy országos szintű, de különösen bátorítjuk a helyi érdekű szervezeteket, hogy jelentkezzenek!

A részletes, angol nyelvű pályázati kiírást itt olvashatja el. A jelentkezéshez szükséges link a dokumentumban található. A pályázatot angol nyelven lehet beadni.

A projekt magyarországi megvalósító partnere, a NIOK Alapítvány az alábbi időpontokban és helyszíneken tájékoztatót tart a pályázat részleteiről és feltételeiről.

2019. szeptember 16. Miskolc 13:00-14:30 – jelentkezés szeptember 12-ig
2019. szeptember 17. Pécs 14:00-15:30 – jelentkezés szeptember 15-ig
2019. szeptember 18. online webinar 14:00-15:30 – jelentkezés szeptember 15-ig
2019. szeptember 20. Debrecen 13:00-14:30 – jelentkezés szeptember 18-ig

-nonprofit.hu-

Hozzászólások lezárva.