evosoft Hungary Kft. “pro bono” (ingyenes) informatikai támogatási program

Az evosoft Hungary Kft. idén első alkalommal az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködésben hirdeti meg nonprofit szervezetek számára informatikai szakértelmen alapuló pro bono programot.

Az evosoft Hungary Kft. Magyarország vezető szoftverháza, a Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere, és a hazai informatikai piac meghatározó, stabil szereplője.

Az Önkéntes Központ Alapítvány és az evosoft önkéntesei olyan projekteket kívánnak támogatni, amelyek eredményeként a pályázó civil szervezet munkája és annak célcsoportja szempontjából kulcsfontosságú, újszerű és kézzelfogható informatikai megoldás születhet egy jól körülhatárolható, maximum 6 hónapos időkeretben. A szervezők tisztában vannak azzal, és a kezdeményezés újszerűsége miatt fel is készültek arra, hogy a projektek összetettségében, időtartalmában nagy eltérések lehetnek. Ami lényeges, hogy az elképzelések valós igényekre reagáljanak, a tervek – mind az evosoft önkéntesei, mind a támogatott szervezet kapacitásaira tekintettel – megvalósíthatók legyenek. Mindemellett fontos a támogatott szervezetek erős elkötelezettsége, és a létrejövő szoftverek vagy applikációk fenntarthatóságának biztosítása.

Kiemelt jelentőséggel bír továbbá, hogy a támogatott szervezetek megfelelő kapcsolattartót, vagy projektmenedzsert biztosítsanak a folyamat teljes idejére, aki garantálni tudja a felmerülő kérdések megválaszolását, ezáltal a fejlesztések zavartalanságát.Nem elvárás, de előnyt jelent, ha a projekt informatikailag valamilyen szinten kidolgozott.

A program fő elemei

Diagnózis felmérés, melynek keretében a megoldandó probléma pontosítása és a pályázó szervezet megismerése történik meg, a szakértői beavatkozás megfelelő megtervezése érdekében.

“Pro bono maraton”: ez a támogatás kiemelt eleme, mely 2 db félnapos csapatmunka a kiválasztott szervezetek, illetve az evosoft munkatársai részvételével.

Fejlesztői konzultációs alkalmak, a maraton utáni időszak, mely további fejlesztésekre ad lehetőséget, amennyiben azt a projekt indokolttá teszi.

Záró prezentáció: a pro bono program folyamat és az annak keretében létrehozott fejlesztések bemutatása

Kinek szól?

A fentiek alapján olyan szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek megfelelően előkészített, konkrét, reális és a szervezet vezetősége által támogatott informatikai fejlesztéseket kívánnak megvalósítani az alábbi területeken. Fontos feltétel, hogy a fejlesztés a program keretei között megvalósítható legyen.

Megpályázható területek:

A. Szoftverfejlesztés: új szoftverek, adatbázisok, honlapok kialakítása.

B. Applikáció fejlesztés: új, társadalmilag hasznos területeket érintő applikációk kialakítása.

C. Agilis projektmenedzsment: a szervezeti belső működés és a szervezetek projektmenedzsment folyamatainak fejlesztése, akár egy konkrét projekt kapcsán

D. Informatikai konzultáció: korai fázisban levő informatikai jellegű ötletekhez, fejlesztésekhez kapcsolódó tanácsadás és tervezés

E. Informatikai rendszer konzultáció és fejlesztés: a szervezetek IT gépparkjával, szoftvereinek fejlesztésével kapcsolatos konzultáció

Részvételi feltételek és kiválasztási folyamat:

A pályázat nyitott minden Magyarországon bejegyzett, nonprofit szervezet és társadalmi vállalkozás számára.

Az online jelentkezési lapot 2019. április 1. 18.00 óráig lehet beadni, mely elérhető a https://bit.ly/2ISlBdr cím alatt.

A kiválasztott pályázatokról az evosoft dolgozói és az ÖKA közösen döntenek. A döntéshozatal után minden pályázó szervezet e-mailben értesítést kap. A program keretében várhatóan 2-3 pályázat kerül kiválasztásra.

Minimum elvárások a nyertes szervezetek felé:

  • A pályázati adatlap hiánytalan kitöltése és határidőre való beküldése
  • A fejlesztésre váró projekt megfelelő bemutatása
  • A területen tett korábbi erőfeszítések ismertetése
  • A megfelelő szervezeti és vezetői elköteleződés biztosítása
  • Megfelelően felkészült munkatársakkal való részvétel a feladatnak megfelelő létszámban a diagnózison (2 fő), a pro bono maratonon (2 – 4 fő), illetve fejlesztő-konzultációs folyamatban (1 – 2 fő)
  • A fejlesztési folyamat támogatása és folyamatos együttműködés mind a szervezőkkel, mind az evosoft munkatársaival

Kapcsolat:

Önkéntes Központ Alapítvány
F. Tóth András
E-mail: ftoth.andras@onkentes.hu

Részletesebb kiírás az onkentes.hu oldalon olvasható.

Hozzászólások lezárva.