„Ismerj, hogy jól képviselhess!” – lezárult az első képzéssorozat

2018. május 28-án lezárult „Ismerj, hogy jól képviselhess!” képzés sorozatunk első időszaka, melyben összesen 479 gyermekvédelemben és gyámügyben dolgozó szakembert segítettünk abban, hogy nagyobb tapasztalati tudásuk legyen a fogyatékossággal élő személyekkel történő együttműködésben, leginkább az értelmi sérült élethelyzetre fókuszálva.

A képzéssel minden megyébe és a fővárosba is eljutottunk (Székesfehérvár, Miskolc, Kecsemét, Budapest, Salgótarján, Pécs, Eger, Kisújszállás, Szombathely, Békéscsaba, Oroszlány, Zalaszentlászló, Szeged, Győr, Veszprém, Debrecen, Kaposvár, Szekszárd, Budapest, Mátészalka).
A résztvevők az elméleti tudás megszerzése mellett, gyakorlati feladatokon és szemléltető videókon keresztül nyerhettek betekintést a fogyatékossággal élő személyek világába. Kulcsszerepük volt ebben tapasztalati szakértőinknek, akik maguk is aktív részesei voltak a képzésnek és hatalmas segítséget nyújtottak oktatóinknak, akik tagszervezeteink vezetői, munkatársai, valamint Szövetségünk munkatársai voltak. Az együttműködést elősegítő, saját élményű gyakorlatok mellett az alábbi témákat érintettük a tematikában: fogyatékosságról általában, életút: a korai intervenciótól az idősgondozásig, támogatott döntéshozatal a gyakorlatban, valamint a jól segítés gyakorlata: fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés.
A képzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósítottuk meg. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az első alkalmon, március 12-én Czibere Károly államtitkár úr adta át a tanúsítványokat a résztvevő szakembereknek, valamint az okleveleket a tapasztalati szakértőknek. Papp Ágnes ügyvezető elnök szintén részt vett és köszöntőt mondott a nyitó képzésen, május 28-án pedig Mátészalkán lezárta a mögöttünk álló időszakot.

A résztvevő szakemberektől ilyen visszajelzéseket kaptunk a képzések záró körein:
„Sok ilyen tréninget kellene tartani, nem csak szociális területen dolgozóknak.”
„Fantasztikus volt a tréning. Azt kaptam, amire számítottam. Izgatottan vártam! Nagyon sok hasznos információt kaptam, amit a munkám során és az életben egyaránt tudok hasznosítani!”
„Számomra sokat jelentett, hogy a fogyatékossággal élő személyek is jelen voltak. Ritkán van olyan képzés, ahol testközeli tapasztalatokról kaphatunk képet.”
„Jó élmény volt, több nézőpontból ismerhettük meg a fogyatékossággal élők mindennapjait.”

Az eddig szerzett tapasztalatokat összegezve képzés sorozatunkat ősztől folytatjuk tovább, hiszen célunk, hogy minél több szakemberhez eljussunk tapasztalati szakértőinkkel.

Hozzászólások lezárva.