“Új Nap – Új Remények” adománygyűjtés újszerűen

Az „Új Nap – Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2018. szeptember 29. (szombat), időpontja, tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal). A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte 6.37 h-kor lesz, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

Az eseményen való részvétel nyitott minden magyar civil szervezet számára, akik előzetesen jelzik csatlakozási szándékukat és vállalják a részvételi pályázatban megfogalmazott feltételeket.

A pályázás módja, feltételei

A pályázaton részt vehet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet valamint jogi személyiséggel nem rendelkező civil közösségek is.

Az akció kapcsán a szervező Civil Iránytű Alapítvány minden kiválasztott résztvevő szervezet számára biztosítja az alábbiakat:

  • A program teljes körű megszervezése
  • A program honlapjának kiépítése és üzemeltetése
  • A programmal kapcsolatos központi kommunikációs feladatok ellátása
  • Ingyenes részvétel az akció kapcsán a követes adománygyűjtéssel kapcsolatosan szervezett workshopon (mélyebb szintű tanácsadási tevékenységet a NIOK Alapítvány külön megállapodás alapján vállal)

A pályázat során a pályázó szervezetnek röviden ismertetnie kell saját tevékenységét, illetve azt hogy milyen célra tervezi az adománygyűjtést és hány főt/kiket tervez bevonni követként az akcióba.

A pályázat az alábbi elektronikus felületen nyújtható be.

A pályázók/résztvevők közül 10 szervezetnek a rendezvényhez kapcsolódó költségeket (szervezetenként 5 Követig) és/vagy az online felület üzemeltetési költségeit ingyenesen biztosítják a szervezők. Az ingyenesség tekintetében az elbírálás során előnyt élveznek a kisebb éves költségvetéssel rendelkező szervezetek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31.

A pályázatok elbírálásának tervezett határideje: 2018. június 15.

A pályázat eredményéről minden pályázót e-mail-ben értesítenek.

A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseiket az alábbi elérhetőségen keresztül tehetik fel:

Civil Iránytű Alapítvány

Kapcsolattartó: Szecsődi Veronika

E-mail: szecsodi.veronika@civiliranytu.hu

Telefon: 06-30-539-2273

A teljes pályázati kiírás további részletekkel, tudnivalókkal ezen a honlapon olvasható.

Hozzászólások lezárva.