Egyedülálló Down Egészségközpont nyílt Budapesten

A Budai Irgalmasrendi Kórház és a Magyar Down Alapítvány összefogásának eredményeként 2017. január 1-én megkezdte működését a Down Koordinációs Központ, amely küldetése szerint hozzásegíti a sérült, fogyatékos, egészségkárosodott embereket egy személyközpontú, jó minőségű és teljes egészségügyi és szociális szolgáltatás-rendszerhez.
Fő célkitűzésünk a támogatással élő fogyatékos embertársaink életminőségének javítása, szakmailag jól megalapozott egészség-gondozással, szűrésekkel, megelőzéssel és gyógyítással. Ehhez szociális szolgáltatásokat is kapcsolunk, hogy teljes legyen a szakmai támogatás.
A Budai Irgalmasrendi Kórházban működő Egészségközpont elsődleges feladata az, hogy általános szűrővizsgálatokkal, panasz kivizsgálással, konkrét szakorvosi szolgáltatásokkal, szakvélemény készítéssel, fekvőbeteg ellátás szükségessége esetén kórházi felvétellel segítse a fogyatékos emberek egészségvédelmét, gyógyulását és rehabilitációját.
A Down Egészségközpontban az orvosi ellátáson kívül pszichológusaink tréningeket, egyéni és csoportos terápiás és tanácsadó foglalkozásokat szerveznek és bonyolítanak, elsősorban értelmi fogyatékos felnőttek, továbbá az értelmi fogyatékos gyermek/felnőtt családtagjai részére.
Az Egészségközpont koordinátora Vámos Magdolna, vezető főorvosa Dr. Zsolnai Mária neurológus és pszichoterapiás szakorvos, aki rendelési időben – hétfőn, kedden és csütörtökön 9–13 óra között – fogadja a pácienseket.
Az Egészségközpont fenntartói és felelős irányítói: Kozma Imre Atya, a Budai Irgalmasrendi Kórház részéről és dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány részéről.
Bejelentkezni az Egészségközpont koordinátoránál telefonon, személyesen vagy e-mail-ben lehet: vamosmagdolna@downalapitvany.hu

Városi telefon: 061-438-8575
Mobil: 06 30-632-1075
Cím: 1027 Frankel Leó út 54.,
az Irgalmasok Rendházának földszintje

Hozzászólások lezárva.