1. K.É.P. fesztivál – Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület


1. K.É.P. fesztivál – Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület

Idén először került megrendezésre Vésztőn az 1. K.É.P. fesztivál. A Nemzeti Család-, és Szociálpolitikai Intézet és az Északi Támpont Egyesület támogatásával megvalósuló rendezvényt a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület szervezte meg, melyhez további segítséget kaptak a Vésztő Város Önkormányzatától, a Városüzemeltetési Irodától, a Sinka István Művelődési Központtól, valamint a Vésztő Városi Könyvtártól.

A K.É.P. – Komplex Értékközvetítő Program, komplex rendezvény az integráció és az esélyegyenlőség jegyében. A fesztivál keretein belül „Értékeink Mini Expo” néven szakmai kiállítást láthattak az érdeklődők helyi, és más kistérségi egyesületek kliensei által készített termékekből. A „Merj más lenni” érzékenyítő sátraknál 8 ép középiskolás önkéntes segítsége mellett, az egyesületi munkatársak lehetőséget biztosítottak arra, hogy ép emberek tapasztalatot szerezhessenek arról, milyen, amikor valaki, valamilyen nehézséggel, akadállyal él. A ligetben található Liget – Gasztro étteremben került megnyitásra a „Láss csodát” című fotó és rajz kiállítás, melyeken a Vésztői Digitális Fotó Egyesület jóvoltából minőségi fényképeken tekinthetők meg a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület mindennapjainak életképei, illetve az ott élő fiatalok saját rajzai is megjelennek a fotók mellett. A Bara Design standjánál megcsodálhatták a látogatók, milyen szép ékszerek készültek a sérült gyermekek rajzaiból. A park területén elültetésre került egy emlékfa is, melyet a VSGYE fiataljai fognak a jövőben gondozni. A rendezvény ideje alatt egy budapesti cég felajánlásaként az odalátogatók kipróbálhatták a buborékfocit.

A színpadon 14 órától zajlottak az integrált művészeti események, melyekhez 5 megyéből, több, mint 200 fellépő adta ének és tánc tudását. A különböző korosztályú és műfajú produkciók többségében fogyatékkal élő emberek ép társaikkal együtt léptek fel. A nézők láthattak és hallhattak néptáncot, népzenét, társas táncot, modern táncot, zumbát, mozgásszínházat és hangszeres zenét is. A fesztivált Agárdi Szilvia látássérült énekesnő, a Voice tehetségkutató felfedezettje koronázta meg, nagy sikert aratott fellépésével.

A fesztivál szervezői kijelölt céljukat elérték, a rendezvényen ép és sérült emberek nem csak egymás mellett, hanem együtt is nagyszerű produkciókat alkottak, és minden résztvevő nagyon jól érezte magát. A Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület ezt a fesztivált hagyománnyá kívánja teremteni, hogy a jövőben is még közelebb hozza egymáshoz a sérült embereket egészséges társaikhoz.

Hozzászólások lezárva.