Csoportos önkéntesség nemzetközi együttműködésben – pályázati lehetőség

Csoportos önkéntesség révén 10-40 főből álló nemzetközi csapat csatlakozhat a szervezethez 14-59 napon át. A 18-30 éves fiatalok ezalatt 30-38 órában segítik a szervezet projektjét.

A csoportos önkéntes projektek lehetővé teszik, hogy szervezetek vagy intézmények európai uniós támogatással legalább 5 főből álló, nemzetközi önkéntes csapatokat fogadjanak, és fiatal, elkötelezett emberekkel dolgozzanak együtt. A résztvevők ez esetben nem a szervezet mindennapi munkájába csatlakoznak be, a tevékenység hossza miatt elsősorban inkább projektalapú együttműködésekre (pl.: a szervezet által megvalósított gyerektáborok, fesztiválok, időszakos információs kampányok szervezésében való részvétel) van lehetőség.

A pályázat célja

Az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjei lehetővé teszik, hogy a civil célokat kitűző intézmények és szervezetek elhivatott fiatalokkal kerüljenek kapcsolatba és bevonják őket projektjeikbe.

A pályázásra jogosultak köre

Non-profit és for-profit szervezetek, valamint egyes intézmények.

Támogatható tevékenységek

A csoportos önkéntesség keretében legalább 5 fős csoport valósíthat meg 14-59 napos önkéntes tevékenységeket. A 18-30 éves fiatalok legalább negyedének külföldinek kell lennie, hogy a projekt interkulturális jellege biztosítva legyen. Az önkéntes csoportok a tevékenységük hosszából adódóan inkább projektalapú munkában vesznek részt, nem pedig a szervezet mindennapjaiban, így például támogathatják a szervezetek által lebonyolított szolidáris aspektussal bíró fesztiválok, gyermektáborok megvalósítását, részt vehetnek kulturális örökségek helyreállításában vagy állatvédelmi megmozdulásokban.

A pályázati feltételekről a pályázati útmutató önkéntességről szóló részében lehet többet megtudni.

A pályázás menetéről bővebben a linkre kattintva lehet olvasni.

A pályázatok beadásának határideje

2024-ben egy pályázatbenyújtási határidő van: 2024. február 20. 12:00

A hivatalos pályázati felhívás a linkre kattintva olvasható.

(Forrás: -szolidaritasitestulet.hu-)

Hozzászólások lezárva.