Bárka Alapítvány

Nappali Ellátás, Iroda: 2330 Dunaharaszti, Mindszenty utca 3.
Lakóotthon: 2330 Dunaharaszti, Arany János utca 45.

Elérhetőség:
70/451-39-55
70/451-39-56
kozossegvezeto@barkaalapitvany.hu
www.barkaalapitvany.hu

A Bárka Alapítvány 1991 óta működik Dunaharasztiban, integrált szervezeti formában, önálló szakfeladatokként egy nappali intézményt, egy ápoló- gondozó célú lakóotthont, és intézményen belüli fejlesztő foglalkoztatást működtet fogyatékkal és autizmussal élő emberek számára.

A lakóotthonban 12, önmaga ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes fogyatékkal élő felnőtt lakik, családi kapcsolatai többségüknek nincsenek.

A kézműves műhely a lakóotthonban élőkön kívül jelenleg 15 fő olyan sérült embernek nyújt a hétköznapok során nappali ellátást, foglalkoztatást, akik Dunaharasztin és az agglomerációban élnek családjukkal. Az egyéni és a csoportos fejlesztő foglalkoztatások célja az önállóság növelése, a szociális kapcsolatok minőségének javítása. A foglalkoztatáson belül az Alapítvány tagjai kézműves tevékenységet végeznek (varrás/hímzés, vászontáska gyártás, gyertyaöntés, szappankészítés, szövés, karkötő fonás, gyöngyszövés, lakásdekoráció készítés), amely közben felfedezik a munkavégzésben való kiteljesedést, termékeik eladhatók, jó minőségűek. Az elkészült termékek használati, vagy-dísztárgyak.

Az Alapítvány fontos elve a közösségként való működés, lényege a barátság, hogy a fogyatékkal és a nélkül élő személyek együtt éljék a hétköznapokat, ünnepeket, egy családhoz hasonlóan.

Hozzászólások lezárva.