Nyitott Kapu :: nyárzáró program Szajkon

A nyár zárásaként 2023. augusztus 26-án, szombaton Szajkon jártunk a Fogadj El! Alapítvány szervezésében megvalósított Nyitott Kapu közösségi rendezvényen.

A Nyitott Kapu programot a szervezet hosszú évek óta minden évben megszervezi, a már-már hagyományosnak mondható vásár, kézműves foglalkozások és futó- és főzőverseny mellett minden évben lehetősége van megmutatni magát több szervezetnek, fiatal és idősebb tehetségeknek egyaránt. Ez az egy napos rendezvény azonban ennél sokkal több.

Az igazi augusztusi hőség ellenére közösen futottak az ellátottak, a munkatársak, a társintézmények és a helyi családok, időben elkészültek a főzőverseny finomságai, és a kürtőskalácsok is folyamatosan sültek a szabadtéren. Minden elismerésünk a fellépőknek, akik mosolyogva, jókedvűen és profikhoz méltóan adtak elő minden zenés, táncos és színházi előadást, dacolva a tapadni nem akaró bajusszal, a leolvadó hajpánttal, vagy éppen a színpad szédítő szélével. Gratulálunk a sok-sok díjazott futónak, mindenkinek, aki akár az 1 km-es akár a 12,5 km-es távot futotta le, a főzőverseny résztvevőinek és külön gratulálunk a szervezőknek, önkénteseknek munkatársaknak, akik hősiesen vitték végig a napot, és egész nap biztosították a “mindig-hideg” üdítőket számunkra.

Köszönjük a Fogadj El! Alapítványnak a színvonalas és jól szervezett programot, nagy szükség van ilyen és ehhez hasonló program szervezésére.

A Fogadj El! Alapítvány Nyitott kapu programja komplex megközelítéssel kívánja segíteni a fogyatékossággal élő jogainak érvényesülését, ehhez a programon keresztül széleskörű társadalmi figyelemfelkeltéssel, az értelmi fogyatékos emberek megismertetésével, értékeik bemutatásával járul hozzá.

A program olyan közösségi környezetet teremt, ahol a sokszínűség, a társadalmi integráció, az elfogadás és a tolerancia teljesen természetes.

Hozzászólások lezárva.