Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programok támogatása 2023

A Belügyminisztérium felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet pályázatot hirdet

„Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaciintegrációját elősegítő programok támogatása 2023” (FOGLALKOZTATÁS2023) címmel

A pályázati program célja, megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítése, szolgáltatások támogatása révén.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Akkreditált foglalkozási rehabilitációs szolgáltatók, valamint megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékossággal élő személyeket, tömörítő vagy segítő szervezet, intézmény, amely legalább 2020. január 1-jétől végzi tevékenységét.

A pályázó szervezet alapító dokumentumában nevesítetten szükséges szerepelnie a fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű személyeknek, mint célcsoportnak.

A pályázó megfelel az alábbi követelményeknek és a pályázathoz csatolja az erre vonatkozó dokumentumokat:

– 2020. január 1-jétől folyamatosan végzi a célcsoport munkavállalásra történő felkészítését, fejlesztését, bemutatja az erre vonatkozó szakmai tevékenységét, szakmai követelményrendszerét,
– nyilatkozik arról, hogy 2020. január 1-jétől hány fő célcsoportba tartozó személy részére nyújtott foglalkoztathatóságot elősegítő szolgáltatást
– nyilatkozik arról, hogy a pályázat benyújtásakor hány fő célcsoportba tartozó személlyel áll az elhelyezkedése érdekében kapcsolatban

Pályázni kizárólag legalább 1 nyílt piaci munkáltatóval megkötött együttműködési megállapodással és a munkáltatói állásajánlatokra történő elhelyezés érdekében megtervezett szolgáltatások nyújtásával lehetséges.

A pályázatban megpályázható szakmai tevékenységek köre a pályázat közvetlen célcsoportjára irányulóan:

a) a célcsoport felmérése,
b) rehabilitációs terv elkészítése,
c) foglalkoztathatóságot támogató kompetenciafejlesztés, képzések;
d) felkészítés, rehabilitációs szolgáltatások nyújtása (tanácsadás, önismereti tréning,
életvezetési tanácsadás, tehetséggondozás, mentorálás stb.)
e) munkáltatók feltárása,
f) munkaközvetítés,
g) elhelyezés,
h) azonos célcsoportba tartozó személyek hálózati keretek közötti segítése, fejlesztése,
i) egyéb, a pályázati célhoz illeszthető tevékenységek,
j) egyéb, innovatív szolgáltatási elemek biztosítása.

Amennyiben a pályázó foglalkoztathatóságot támogató kompetenciafejlesztést, illetve képzéseket tervez, úgy a képző intézménynek érvényes felnőttképzési engedéllyel szükséges rendelkeznie; továbbá a kompetenciafejlesztő programnak vagy képzésnek érvényes nyilvántartással kell rendelkeznie a Felnőttképzési Információs Rendszerben, melynek elérhetősége:

https://engedely.mer.gov.hu/?oldal=nyilvantartas
FONTOS! A pályázat benyújtáshoz először regisztrálni kell a HAPI felületén és a regisztrációs nyilatkozatnak email-es úton be kell érkeznie az NSZI-hez legkésőbb a pályázat benyújtási határidejének napjáig a regisztraciosnyilatkozat@nszi.gov.hu címre!

Benyújtási határidő: 2023. június 30.

További információ:

Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet
Pályázati Igazgatóság

E-mail: foglalkoztatas@nszi.gov.hu

Részletes pályázati felhívás és útmutató elérhető ITT.

Hozzászólások lezárva.