Egymásra lépni tilos! – alkotói pályázat

A Budapest Esély Nonprofit Kft. az Egymásra lépni tilos! című esélyegyenlőségi kampányának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók és alkotócsoportok számára.

Idén 150 éve, hogy Buda, Pest és Óbuda egyesülésével megszületett fővárosunk, Budapest. Az egész éven át tartó programsorozathoz az Egymásra lépni tilos! kampány is csatlakozik.

Olyan pályaműveket várnak, amelyekkel pályázóink üzeneteket fogalmaznak meg a 150 éves Budapest új esélyegyenlőségi programja kapcsán.

Mondjátok el, mit gondoltok fő feladatnak az esélyegyenlőség területén! Alkossatok olyan műveket, amelyek bemutatják, hogy szerintetek 150 éves városunkban mik a leginkább jellemző helyzetek, problémák, amelyekkel az esélyegyenlőség területén foglalkozni érdemes. Megmutathatod azt is, milyen az a főváros, ahol élni szeretnél, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés és ahol mindenki egyenlő esélyekkel rendelkezik.

Milyen kategóriákban várnak pályaműveket?

I. Képzőművészeti alkotás: (rajz, festmény, plakát stb.). A képeket (vagy – pl. festmény, grafika esetén annak fotóját, másolatát) digitálisan, legalább 500dpi felbontásban, JPG formátumban várjuk. A képeket weboldalra és közösségi oldalra is feltöltjük, kérjük ennek figyelembevételét a formátum kiválasztásánál

II. Kisfilm: (lehet némafilm, próza, de videoklip, riport is) készülhet bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. Hossza maximum 2 perc, formátuma: AVI kiterjesztésben, 720×576 vagy 1024×768 pixel méretben, melyet a megadott e-mailcímre és vagy fájlmegosztó (pl.: Google Drive, WeTransfer), segítségével vagy link megadásával (pl.: YouTube vagy TikTok) várunk.

III. Irodalmi alkotás: (vers, próza), maximum 6000 karakter (szóközök nélkül) terjedelemben. Word dokumentumot várunk, egy-egy írásmű terjedelme nem haladhatja meg a 6000 karaktert, egy dokumentum egy írásművet vagy egy sorozat darabjait tartalmazhatja. A külön írások külön fájlba kerüljenek!

Díjazás (kategória-nyertesek és közönségdíjasok egyaránt):

1. helyezett: 50 000 Ft
2. helyezett: 40 000 Ft
3. helyezett: 30 000 Ft

Egy pályázó több, de legfeljebb 3 pályamunkával, vagy 1 db, legfeljebb 3, egymáshoz szervesen kapcsolódó elemből álló sorozattal nevezhet. Ez esetben a sorozat elemeit a zsűri együttesen értékeli.
A Budapest Esély Nonprofit Kft. tervei között szerepel a pályaművek kiállítás formájában történő bemutatása a nagyközönség számára és a pályaműveknek a Budapest Esély weboldalain, a közösségi oldalain történő publikálása.

Kik pályázhatnak?

Érvényesen pályázhat minden alkotókedvű, a téma iránt elhivatottságot érző személy vagy alkotócsoport; kortól, nemtől és lakóhelytől függetlenül.

A pályázat beérkezési határideje: 2023. június 15., csütörtök

További információk és a nevezéshez szükséges adatlapok elérhetők a kiíró honlapján, ITT.

(Forrás: -egymasralepni.hu-)

Hozzászólások lezárva.