Szociális feladatot ellátó civil intézményfenntartók pályázhatnak a korábbinál magasabb gáz- és áramszámláik támogatására

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára tagszervezetünk, a Summa Vitae Alapítvány lakóotthonában arról beszélt, hogy számos olyan civil szervezet van az országban, amelyik a fogyatékossággal élő honfitársaink életét segíti, vagy családok átmeneti otthonának fenntartója.

Ezek az intézmények is a Magyarország szomszédságában zajló háború következtében kialakított rossz szankciós politika miatt kénytelenek szembesülni az energiaárak emelkedésével. A kormány segít, és nem szeretné magára hagyni ezeket az intézményeket – hangoztatta az államtitkár.

“Remélhetőleg a kormány ezzel az intézkedésével hozzá tud járulni ahhoz, hogy ezek az intézmények továbbra is biztonságosan tudjanak működni” – mondta Fülöp Attila.

A pénzügyi keret a 2022. október 1. – december 31. közötti időszakra biztosít támogatást, a rendelkezésre álló forrás keretéig. Támogatási igényt erre az időszakra lehet benyújtani azoknak a nem állami fenntartóknak – kivéve az egyházi kiegészítő támogatásban részesülő fenntartókat –, amelyek kötelező állami feladatot látnak el. A támogatás összege a villany- és gázáremelkedés összegének legfeljebb 80 százaléka, az egy finanszírozott ellátottra jutó támogatás mértéke nem haladhatja meg a 388160 forintot.

A támogatási felhívás a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet honlapján érhető el:

https://nszi.hu/palyazatok/egyebtamogatas

(Forrás: kormany.hu)

Hozzászólások lezárva.