Gyakorlati tanácsok az EFOP-2.2.25-22 pályázaton való részvételhez

Alább következik néhány információ és tanács, amelyet az EFOP-2.2.25-22 kódszámú pályázattal kapcsolatban (Közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése) dr. Nelhübel-Oláh Henriette adott közre a CÉHálózat levelezőlistáján, és érdeklődésre számot tartó jellege miatt széles körben elérhetővé tesszük.

A pályázati forrás használt ingatlan megvételére is fordítható. Az ingatlan tulajdonosnál kikötés, hogy nem lehet rokon. Az árat független értékbecslő ajánlatával kell alátámasztani. Kell egy energetikai tanúsítvány, és ugyan nem kötelező, de a bírálatnál
biztos, hogy előny, ha az energetikai értékek javítását is figyelembe veszi a pályázó, pl. napelemek felszerelése, vagy
esetleg nyílászárók cseréje.

Nem szükséges minden fogyatékossági típusra kiterjedő akadálymentesítés, csak olyan akadálymentesítés kell, amilyen lakók használni fogják az épületet.

Nagyon fontos, hogy az új lakóknak nappali elhelyezést is kell biztosítani, enélkül gyakorlatilag nincs esély nyertes pályázat benyújtására. Ugyanakkor ezt a szolgáltatást az adott városban más szervezettel együttműködve is lehet nyújtani.

További lényeges – az illetékes szakminisztérium által is megerősített – információ, hogy a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 5. mellékletének 3.12.4 pontja alapján: “Ha a projekt fő célja a 3.12.1. pont szerinti költségtípusok valamelyikének elszámolása, az adott költségtípus elszámolhatósága vonatkozásában megállapított százalékos korlátot nem kell alkalmazni. Tehát a beszerezni kívánt ingatlanokra nem vonatkozik a 3.12.1 pontban szereplő 2{729cabe77cfad22e328e3f52dde1cef5a1d84c61b4eb2c69baf36222cdbb8fc4}-os költséghatár.

(Forrás: CÉHálózat hírlevél)

Hozzászólások lezárva.