Fontos információk energiaügyekben

Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben hírül adtuk, 2022. november 30 -ig jelezni kell, hogy ha valaki ki szeretne lépni 2023. január 1- től a végső menedékes ellátásból és kereskedelmi vagy piaci vételi szerződést kötne.

Ha valaki nem kívánja igénybe venni az MVM Next végső menedékeseknek automatikusan biztosított villamosenergia-szolgáltatását, és 2023. január 1-jétől saját maga kíván gondoskodni versenypiaci ellátásáról, ezt legkésőbb 2022. november 30-ig jelezze feléjük az MVM Next online felületén arról, hogy jövő év elejétől milyen módon kívánják energiaellátásukat biztosítani.

Azon ügyfelek, akik nem tesznek nyilatkozatot, 2023. január 1-jét követően is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ellátásában maradnak, földgáz esetén a szolgáltatási jogviszony a 2023. január 1. és 2023. október 1., míg villamos energia esetén 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra, határozott időre jön létre. Ebben az esetben az ügyfelek 2022. december 16-át követően meghatározott fix áron vásárolhatnak majd földgázt és villamos energiát.

Azon ügyfeleknek, akik szeretnék tudatosan kezelni energiabeszerzéseiket, javasolt a versenypiaci szerződéskötés akár az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel, akár más energiaszolgáltatóval még 2022. november 30. előtt.

Azért lehet alternatíva “saját kézbe venni” az energiabeszerzést, mert jelenleg a piaci (tőzsdei) árak még a Kormányrendelet által biztosított végső menedékes árnál is kedvezőbbek. Tájékoztatásul: október hónapban a szabadpiaci energia ár 100 Ft/kwh
körül volt, most a heti ár 81 Ft/kwh, és lefelé menő tendencia van
érvényben. Végső menedékes ár jelenleg 106,17 Ft/kWh.

(Forrás: https://www.mvmnext.hu/egyetemesvaltozasok/november-30-ig-kell-nyilatkozniuk és CÉHálózat Hírlevél)

Hozzászólások lezárva.