B4 projekt – online konferencia :: MEGHÍVÓ

A Down Alapítvány 2020 októberétől vesz részt a “Breaking barriers and building bridges. – Strengthening active citizenship competences and civic engagement skills among young adults with intellectual disabilities (B4)” (2020-1-ES01-KA204-081996) projektben, amelynek célja az aktív állampolgársággal kapcsolatos tudatosság, képességek fejlesztése, továbbá a társadalmi szerepvállalási készségek megerősítése értelmileg sérült fiatal felnőttek körében.

A projektben 5 ország működik együtt: Spanyolország, Csehország, Horvátország, Olaszország és Magyarország.

Szeretettel meghívjuk Önt a B4 projekt 2022. június 29-én rendezett konferenciájára a Pablo de Olavide Egyetemre (Sevilla, Spanyolország).

A konferencia célja, hogy bemutassuk az értelmi fogyatékos fiatal felnőttek aktív társadalmi szerepvállalásának elősegítéséről szóló projekt szellemi termékeit szélesebb közönség előtt, oktatóknak, kutatóknak és gyakorlati szakembereknek Európa-szerte.

A pályázat során készült egy szakemberek részére kidolgozott online is elérhető Kézikönyv, amely elméleti ismereteket és tudást elmélyítő gyakorlati feladatokat tartalmaz a témákban. A felkészülést egy online elérhető, tudástár-jellegű Adatbázis segíti. 6 nyelven érhetőek el anyagok: angol, spanyol, olasz, cseh, horvát és magyar nyelveken.

A projekt keretében továbbá készült egy társadalmi szerepvállalási tudást és készségeket fejlesztő mobiltelefonos applikáció, egy ún. Eszköztár, amely könnyen érthető tananyagot, játékokat és „jógyakorlatokat” tartalmaz. Ez az értelmi sérült fiataloknak segít a társadalmi kérdések megértésében, fejleszti az állampolgári készségeiket, és példákat, illetve (szervezeti) elérhetőségeket biztosít számukra ahhoz, hogy ténylegesen részt tudjanak venni a társadalomban.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Itt tud regisztrálni a konferenciára: https://eventos.upo.es/82837/detail/erasmus-multiplier-event-breaking-barriers-and-building-§bridges-strengthening-active-citizenship-co.html

Az esemény online is elérhető lesz ezen a linken: https://upotv.upo.es/live/5ac5dfaa238583aa428b4cad

További információk:

https://www.facebook.com/b4inclusion

https://www.totalinclusion.org/

https://www.downalapitvany.hu/node/2043

Kapcsolat:
Sárkány Kinga sarkanykinga.downalapitvany@gmail.com

Hozzászólások lezárva.